Σταμολάμπρου: «Όνειρό μου η Εθνική Γυναικών»

Η Αννα-Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για την Εθνική Νέων Γυναικών, τα ινδάλματά της στο μπάσκετ, αλλά και το μεγάλο της όνειρο που δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί με την Εθνική Γυναικών. 

Η συνέντευξη της Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe:

Πότε άρχισες να παίζεις μπάσκετ;

«Άρχισα να παίζω μπάσκετ, όταν ήμουν περίπου επτά ή οκτώ ετών. Ο αδερφός μου έπαιζε έτσι πήγαινα σε κάθε αγώνα για να τον παρακολουθώ να παίζει και τότε είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να παίξω και εγώ. Παίζω από τότε και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Το αγαπώ».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες σου;

«Νομίζω ότι μπορώ να σκοράρω και να είμαι ο αρχηγός της ομάδας. Αλλά μερικές φορές, η αδυναμία μου είναι ότι απογοητεύομαι όταν δεν κάνω ένα σουτ».

Τι θα σημαίνει για σένα να συμμετάσχεις στην εθνική ομάδα γυναικών και να κερδίσεις ένα μετάλλιο;

«Έχω παίξει τρία φιλικά παιχνίδια με την Εθνική γυναικών και αυτό είναι μια μεγάλη εμπειρία. Είναι εντελώς διαφορετικό από το να παίζεις με την U20. Ελπίζω μια μέρα να μπορώ να παίξω για την Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ξέρω, αυτό είναι το όνειρό μου».

Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που έχεις δει ποτέ;

«Νομίζω ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι πολύ καλός και μου αρέσει ακόμη και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο από την Ισπανία, αλλά ο Τόνυ Πάρκερ είναι το είδωλό μου. Είμαι χαρούμενος που οι Σαν Αντόνιο Σπερς κέρδισαν το πρωτάθλημα του NBA με αυτόν».

Ποιο είναι το στοιχείο χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις;

«Έχω ένα βραχιόλι και πάντα το φοράω Είναι κάτι προσωπικό, ένα πολύ καλός φίλος μου το έδωσε σε μένα και το φορώ όλη την ώρα, αλλά δεν μπορώ να παίξω μαζί του. Όταν παίζω είναι η μόνη φορά που το βγάζω».

Σε ποια ομάδα ονειρεύεσαι να παίξεις;

«Στο μέλλον θα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη ή στην Αμερική. Είμαι στο πανεπιστήμιο στην Αμερική αυτή τη στιγμή και θα ήθελα πολύ να παίξω στο WNBA ή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως στην Ισπανία. Το WNBA θα ήταν ένα όνειρο».

Αν κάποιοι έρθουν στο σπίτι σου για δείπνο, τι θα τους μαγειρέψεις;

«Δεν μπορώ να μαγειρεύω. Η μαμά μου θα πρέπει να κάνει κάτι».

Σχετικά άρθρα