Ο Ροσμπεργκ την pole στο θρίλερ της Βρετανίας (Vid)

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes κατέκτησε την pole position στον γκραν-πρι της Βρετανίας, μετά από κατατακτήριες δοκιμές που ενείχαν σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο του απρόοπτου.
Οι κατατακτήριες στο Σίλβερστόουν χαρακτηρίστηκαν από τη δυσκολία επιλογής ελαστικών, καθώς οι ξαφνικές μπόρες, άλλαζαν συνεχώς τα δεδομένα για την επιλογή ελαστικών. Ο Χάμιλτον έμεινε στην 6η θέση, ενώ ο Ρόσμπεργκ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός ότι το δεύτερο μισό της πίστας ήταν σχετικά στεγνό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χάμιλτον ,ενώ είχε τον ταχύτερο χρόνο, δεν έκανε τον τελευταίο γύρο του , θεωρώντας ότι η βροχή θα έχει κάνει την πίστα εξαιρετικά δύσκολη, και επέστρεψε στα πιτς , την ώρα που οι υπόλοιποι πέντε που βρέθηκαν μπροστά του πήραν το ρίσκο.
Οι δυο Ferrari είχαν καταστροφικό αγώνα, κι έτσι Αλόνσο και Ράικονεν θα εκκινήσουν από τη 19η και την 20η θέση αντιστοίχως.
 
Οι δέκα πρώτες θέσεις της αυριανής εκκίνησης:
1. Ρόσμπεργκ (Mercedes) 1:35.766
2. Φέτελ (Red Bull-Renault) +1.620
3. Μπάτον (McLaren-Mercedes) +2.434
4. Χούλκενμπεργκ (Force India) +2.563
5. Μάγκνουσεν (McLaren-Mercedes) +2.651
6. Χάμιλτον (Mercedes) +3.466
7. Πέρεθ (Force India-Mercedes) +4.691
8. Ρικιάρντο (Red Bull-Renault) +4.840
9. Κβίατ (Toro Rosso-Renault) +4.941
10. Βερν (Toro Rosso-Renault) +5.089
 
Ο ένατος αγώνας της χρονιάς αναμένεται συναρπαστικός.
*Η Williams δεν ξεκίνησε καλά το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone. O Φελίπε Μάσα είχε ατύχημα στην 15η στροφή στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ο Μάσα έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου και κατέληξε στις μπαριέρες, ευτυχώς όμως ο Βραζιλιάνος πιλότος δεν τραυματίστηκε. Τελικώς θα αρχίσει 18ος.
 

Σχετικά άρθρα