«Προτεραιότητα η Ούνιξ, το μέλλον μου στην Ρωσία» (video)

Προτεραιότητα στην Ούνιξ Καζάν έδωσε ο Κώστας Καϊμακόγλου για την συνέχεια της καριέρας του, αλλά επισήμανε ότι «βλέπει» το μέλλον του στην Ρωσία, κάτι που έδωσε… τροφή στις φήμες που θέλουν τον 31χρόνο φόργουορντ να έχει δεχθεί πολύ καλή οικονομικά πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το πρόγραμμα του «Papaloukas&Friends featuring Petway» συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς στο «The Westin Resort Costa Navarino». Δεκάδες παιδιά που έχουν επισκεφθεί το Resort με τις οικογένειες τους αλλά και παιδιά από συλλόγους των περιοχών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας που λαμβάνουν μέρος στο προπονητικό καμπ της Costa Navarino, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον διεθνή μπασκετμπολίστα, Κώστα Καϊμακόγλου.

Ο πρωταθλητής Ευρωλίγκας 2011, που έχει κατακτήσει ακόμη ένα πρωτάθλημα πρωταθλητής Ελλάδας (2011), ένα κύπελλο (2012) και με την Εθνική Ελλάδας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009), βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes και τα παιδιά που συμμετέχουν στο «Papaloukas & friends featuring Petway» είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, να εκφράσουν απορίες τους για να λάβουν συμβουλές και να προπονηθούν με τη βοήθεια του.

«Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια camp. Έχετε την ευκαιρία να λάβετε πολλές και σημαντικές πληροφορίες για το άθλημα, να μάθετε ασκήσεις ώστε να τρέχετε σωστά, πως να κάνετε οικονομία δυνάμεων αλλά φυσικά να εξασκηθείτε στα βασικά του αθλήματος. Πάνω σε αυτά θα κτίσετε τον τρόπο παιχνιδιού σας. Εξίσου όμως σπουδαίο είναι ότι θα κάνετε φιλίες που θα σας ακολουθούν για πάντα, θα αντιληφθείτε τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας ομάδας, να γνωρίζεις πως έχεις δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Να ξέρεις πως πρέπει να πειθαρχείς σε κανόνες για είσαι καλός συμπαίκτης, κάτι που είναι πιο σημαντικός από το να είσαι καλός παίκτης» είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου, που μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά του camp.

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τα παιδιά ο διεθνής φόργουορντ, μίλησε μεταξύ άλλων για το μέλλον του αλλά και για την Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία.

«Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει το αύριο. Χωρίς αμφιβολία η Ούνιξ Καζάν, όπου αγωνιζόμουν τα τελευταία δύο χρόνια, έχει την προτεραιότητα. Συζητούν οι εκπρόσωποι μου με την ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει. Θα γνωρίζω τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν στο τραπέζι και άλλες προτάσεις, όμως δεν βιάζομαι. Σημασία έχει να με καλύπτει η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως στις φιλοδοξίες, στο αγωνιστικό κομμάτι και κατόπιν στο οικονομικό και τη διαβίωση. Θα έλεγα πως η Ρωσία ως χώρα είναι η πιο πιθανή περίπτωση, αλλά όπως προείπα τη μία φορά μπορεί να είσαι στην Ελλάδα, την άλλη στη Ρωσία και μετά στην Κίνα» απάντησε ο Καϊμακόγλου για το μέλλον του.

Για την Εθνική, ο 31χρονος είπε: «Είναι τιμή για κάθε Έλληνα η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Είναι σπουδαίο ότι πήραμε τη wild card, αλλά η αποστολή στην Ισπανία δεν θα είναι εύκολη. Εκείνο που προέχει είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Να προετοιμαστεί η ομάδα δίχως προβλήματα και να μπορέσει να δώσει στα γήπεδα της Ισπανίας τον καλύτερο εαυτό της. Αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς πάντα. Κάθε μέρα. Να δίνετε στην προπόνηση τον καλύτερο εαυτό σας και θα δείτε πως έτσι θα γίνεστε καλύτεροι».

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του Καϊμακόγλου στο «Papaloukas&Friends featuring Petway»:

Σχετικά άρθρα