Πέλκας: «Να γυρίσω έτοιμος στον ΠΑΟΚ»

Για τον δανεισμό του στην πορτογαλική Σετούμπαλ μίλησε ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ όταν θα επιστρέψει.
Οι δηλώσεις του Πέλκα στην εφημερίδα “Σπορ του Βορρά”:
Πώς προέκυψε η Σετούμπαλ; «Πριν αρχίσει η προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ ο μάνατζέρ μου ο κ. Κουτσολιάκος μου είχε πει ότι υπήρχε ενδιαφέρον για μένα από ομάδα του εξωτερικού. Πριν από λίγες μέρες με ενημέρωσε ότι αυτή ήταν η Σετούμπαλ, κάναμε μία κουβέντα με τον ΠΑΟΚ και μου είπαν ότι ήταν σύμφωνοι να με στείλουν δανεικό για ένα χρόνο στην Πορτογαλία».
Δεν σε υπολόγιζαν στον ΠΑΟΚ; «Όχι δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλώς ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό και ο ΠΑΟΚ μου άναψε το πράσινο φως! Ήθελα να γευτώ κι εγώ την εμπειρία να παίξω στο εξωτερικό και μακάρι να πάνε όλα καλά και να γυρίσω πιο έτοιμος για να κερδίσω θέση στον ΠΑΟΚ, όπου έχω συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2015».
Ο Άγγελος Αναστασιάδης τι σου είπε; «Μου είπε να πάω στην ευχή της Παναγιάς και καλή επιτυχία στη νέα δοκιμασία μου».
Πώς έγινε ο «γάμος» με την Σετούμπαλ; «Ο μάνατζέρ μου ο κ. Κουτσολιάκος έτρεξε το θέμα και από όσο ξέρω θα μπει και μία ρήτρα αγοράς στο συμβόλαιο. Στη Σετούμπαλ προπονητής είναι ο κ. Ντομίνγκος Πασιέντζια, ο οποίος με ήξερε και ζήτησε να προχωρήσουν οι επαφές για τον δανεισμό μου. Εγώ από την πλευρά μου ρώτησα τον Μιγκέλ Βίτορ και μου είπε ότι η Σετούμπαλ είναι μία καλή ομάδα για νεαρούς παίκτες, δίνει ευκαιρίες και θα μου έκανε καλό να δοκιμάσω να παίξω στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας».
Ο περσινός δανεισμός σου στον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε βοήθησε; «Φυσικά! Η Β’ Εθνική είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και οι εμπειρίες που πήρα ήταν σημαντικές. Ευχαριστώ και τον Απόλλωνα για τις ευκαιρίες που μου έδωσε».

Σχετικά άρθρα