Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέες αποκαλύψεις Ζήγρα για τον Άκη και την «Αντουανέτα» του
Νέες αποκαλύψεις  Ζήγρα για τον Άκη και την «Αντουανέτα» του thumbnail

Νέες αποκαλύψεις Ζήγρα για τον Άκη και την "Αντουανέτα" του

«Κωλόγερε, άχρηστε. Τρία εκατομμύρια δεν είπαμε, πως χρειάζομαι. Είναι τρία εκατομμύρια αυτά;»


Αν νομίζετε πως οι παραπάνω φράσεις ειπώθηκαν σε κάποιο καταγώγιο της Τρούμπας, την παλιά, καλή εποχή, πέφτετε έξω. Πρόκειται για την «αντίδραση» της «Αντουανέτας»-Βίκυς Σταμάτη, προς τον σύζυγό της και πανίσχυρο, τότε, υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, όπως περιγράφεται στο αποκαλυπτικό βιβλίο του Νίκου Ζήγρα, για το βίο και πολιτεία του ανθρώπου, που παρ` ολίγο να γινόταν πρωθυπουργός, αλλά κατέληξε να… σαπίζει στη φυλακή.
Στις 150 σελίδες του βιβλίου, του πάλαι ποτέ έμπιστου εξαδέλφου, περιγράφεται αυτή ακριβώς η πορεία του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποκαλύπτεται όμως και ο «χορός της μίζας», σε μια σκοτεινή περίοδο, εκείνης της περιόδου Σημίτη, του περιώνυμου εκσυγχρονισμού, όπου η διαφορά είχε γίνει τρόπος ζωής για τους κυβερνώντες, αλλά ο τότε πρωθυπουργός δεν ήθελε ν’ ακούει.


Εκείνη, ακριβώς, την περίοδο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, τη δυνατότητα εύκολου πλουτισμού, μέσα από τις μίζες, στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο απληστίας, ώστε όπως αποκαλύπτει ο έμπιστος εξάδελφος και άτυπος ταμίας του, μοναδικό μέλημά του, στις «διαπραγματεύσεις» με τις εταιρείες παραγωγής πολεμικού υλικού, ήταν το ύψος της «προμήθειας» που θα έπαιρνε. Οι εταιρείες υποχρεώνονταν να υποταχθούν και στις πιο παράλογες απαιτήσεις του πανίσχυρου, εκείνη την εποχή, υπουργού, αφού δεν ήταν δυνατή η υπογραφή καμίας σύμβασης, χωρίς τη δική του υπογραφή.


Μοιραία για τη μετέπειτα πορεία του Ακη Τσοχατζόπουλου, που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης του, ήταν η γνωριμία του με τη μετέπειτα σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη. Η, χωρίς όρια, φιλαργυρία της τελευταίας, αλλά και η απόλυτη υποταγή του Ακη Τσοχατζόπουλου, στη γοητεία της, που τον οδηγούσε στην ικανοποίηση κάθε επιθυμίας της-και της πιο παράλογης-έφερε την καταστροφή, αφού τον υποχρέωνε, έχοντας τον καταστήσει υποχείριό της, να αποσπά όλο και μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και να ακολουθεί μια υπερπολυτελή ζωή, που δε μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα δηλωμένα εισοδήματα.


Η στιχομυθία που παραθέσαμε, δείχνει το ποιον της συγκεκριμένης κυρίας, αλλά και το βαθμό της αρρωστημένης εξάρτησης του Ακη από εκείνη.
Την περιγράφει με παραστατικό τρόπο ο Νίκος Ζήγρας, που, τώρα, δηλώνει μετανιωμένος και βρίσκεται εκτός φυλακής, μετά τη βοήθεια που πρόσφερε στις δικαστικές αρχές, στην αποκάλυψη της αλήθειας.


«Ο… Άκης δεν μπορεί να αντισταθεί στην «Αντουανέτα», τη γυναίκα που τον καθηλώνει με τον πρώτο χαιρετισμό, τη γυναίκα αράχνη, τη γυναίκα του χάους, τη γυναίκα που μπορεί να απορρυθμίσει τα πάντα και να ξεπεράσει κάθε όριο. Υποκύπτει στο πεπρωμένο του και μεταμορφώνεται σε μία αρσενική πεταλούδα, που φτερουγίζει στα άνθη των απολαύσεων», αναφέρει.


«Ο φόρτος των καθηκόντων του …Άκη αυξάνεται συνεχώς, όπως και το βάρος της γυναίκας του, που πλέον ξεπερνά κάθε όριο. Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ποιο από τα δύο συντελεί περισσότερο στη στυτική δυσλειτουργία του… Άκη. Αν λάβουμε, όμως, υπ’όψιν μας πως ο ανδρισμός του θα ξαναθεριέψει πέντε χρόνια αργότερα χάρη στην «Αντουανέτα», μάλλον είναι το βάρος της Άνγκελας, που τον κατέστησε «ανήνορα» για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζει ο συγγραφέας.


Kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X