Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σύνταξη από τα 57 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Σύνταξη από τα 57 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  thumbnail

Σύνταξη από τα 57 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κέρδος ως και 10 χρόνια στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μπορούν να έχουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες, κατοχυρώνοντας σύνταξη στα 57 αντί για τα 67, με πλασματικά έτη, αλλά και με ένσημα λόγω ανεργίας.

Χρειάζεται όμως σωστή ενημέρωση, καθώς η αναγνώριση πλασματικών, οδηγεί μεν πιο γρήγορα σε σύνταξη, αλλά έχει μυστικά και κρύβει παγίδες.  Συμφέρει όσους έχουν την ηλικία για να συνταξιοδοτηθούν με προϋποθέσεις  που ισχύουν ως το 2012 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.

Παράδειγμα: Ασφαλισμένη του ΙΚΑ που είναι 57 ετών το 2014 και έχει 4.000 ημέρες ασφάλισης μπορεί να αναγνωρίσει τις υπόλοιπες 500 ημέρες για να βγει άμεσα με μειωμένη. Έτσι κερδίζει έξοδο στη σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα, καθώς το όριο ηλικίας είναι 67.

Παγίδες: Αν η ασφαλισμένη του παραδείγματος δεν έχει τις 100 ημέρες ανά έτος την τελευταία 5ετία για μειωμένη, τότε κινδυνεύει να βγει αργότερα στη σύνταξη και πάντως όταν θα έχει συμπληρώσει την προϋπόθεση των 100 ημερών ανά έτος για μειωμένη. Αν δεν το πετύχει, τότε πάει για σύνταξη στα 67. Προσοχή λοιπόν στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης γιατί αυτές καθορίζουν το πότε και ποια πλασματικά έτη αναγνωρίζονται.


πηγη www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X