Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εισηγείται στον πρωθυπουργό
Προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εισηγείται στον πρωθυπουργό thumbnail

Προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εισηγείται στον πρωθυπουργό


Προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εισηγείται στον πρωθυπουργό ο εξ απορρήτων σύμβουλός του και βουλευτής ΕπικρατείαςΧρύσανθος Λαζαρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews.

Η πρόταση-εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη ουσιαστικά κατατείνει στο να αντιστραφεί το δίλημμα της προεδρικής εκλογής που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης, επιστρέφει στην Κουμουνδούρου το «πρόβλημα» της συγκρότησης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την ανάδειξη του Προέδρου. Και, άρα, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες κάλπες, με «όπλο» τη μη επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180, θα έχει πέσει στο κενό…

Συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά εισηγείται την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά τον Σεπτέμβριο και πριν από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία εντός της Βουλής για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Η Ν.Δ. κατ’ αυτόν τον τρόπο -και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση- θα μπορεί να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2015, καθώς η Κουμουνδούρου δεν θα διαθέτει την απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία. 

Πολύ περισσότερο καθώς πολλά κορυφαία στελέχη της εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, αφενός θα πιεστεί πολύ από τους δανειστές μη διαθέτοντας plan b για τη λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και αφετέρου δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις στο εσωτερικό της χώρας. Στο κλίμα αυτό, εκτιμούν πως η Ν.Δ. θα νομιμοποιείται να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκαλώντας εκ νέου εκλογές τον Μάρτιο του 2015.

Το σκεπτικό της πρότασης του Χρ. Λαζαρίδη είναι ότι αν, αντιθέτως, η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες, λόγω αδυναμίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και αναδειχθεί από αυτές νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλ. Τσίπρας θα έχει πολύ πιο εύκολο έργο και χωρίς να επικρέμαται η απειλή νέας προσφυγής στις κάλπες. Και αυτό καθώς η νέα Βουλή που θα προκύψει -μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου- δεν θα χρειάζεται πλέον 180 ψήφους για να εκλέξει νέο πολιτειακό άρχοντα, αλλά μόλις 151 ψήφους.

Ο Αντ. Σαμαράς, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει τοποθετηθεί στην εισήγηση ενός εκ των πλέον στενών του συνεργατών. Αρχικός του στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, ώστε να αναλάβει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και -κυρίως- να εμφανιστεί ότι ο ίδιος αρχίζει να βγάζει τη χώρα από την κρίση. 

Οπως, ωστόσο, είναι φυσικό, ο πρωθυπουργός εξετάζει προσεκτικά όλα τα ενδεχόμενα. Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι ότι παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας επιμένει και να εφαρμοστεί η εισαγγελική πρόταση για τους ενστόλους και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη μείωση των φόρων με τους δανειστές. «Κάποιες φορές, η τακτική του πρωθυπουργού προϊδεάζει στην άποψη… μπουνιές στην τρόικα και εκλογές», σημειώνει συνομιλητής του.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


  Realnews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X