Μια νόστιμη παραλλαγή της Caesar -Σαλάτα του Καίσαρα με μακαρόνια

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σαλάτα</span><br />600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο<br />½ γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες<br />1 μαρούλι χοντροκομμένο<br />2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο<br />2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός<br />½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο<br />1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα<br />200 γραμμάρια ζυμαρικά φουσίλι<br />1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σως</span><br />2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού<br />1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα<br />½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο<br />1 αυγό<br />1 σκελίδα σκόρδο<br />4 φιλέτα αντζούγιας</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γεύμαΣε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και σουρώνετε.<br />Αρχικά σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι 2 σκελίδες σκόρδο και ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.<br />Παράλληλα,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.<br /><br />Αφού κόψουμε σε λεπτές φέτες τη γαλλική μπαγκέτα τις βουτάμε μέσα στο σκόρδο και το ελαιόλαδο.<br />Κατόπιν τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.<br /><br />Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια σχάρα και το ψήνουμε στο φούρνο (στα 15 με 20 λεπτά πρέπει να το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα).<br />Όταν είναι ετοιμαστεί, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.<br /><br />Τοποθετούμε σε ένα μπολ το μισό από το κοτόπουλο, τις μεσαίες φέτες ψωμιού, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τα ζυμαρικά, το μαρούλι (χοντροκομμένο), ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.<br /><br />Το ντρέσινγκ της σαλάτας μας το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού<br /> 1 αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο και 4 φιλέτα αντζούγιας.Ενώ χτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.Σταματάμε μόλις δημιουργηθεί μια ενιαία κρέμα.<br /><br />Μεταφέρουμε τη σαλάτα από το μπολ και τα μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα,συμπληρώνουμε στα πιάτα αυτά την υπόλοιπη ποσότητα υλικών, που δεν χρησιμοποιήσαμε στο αρχικό στάδιο.<br />Ολοκληρώνοντας και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ.</p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα