Τσαγκρώνης: «Να απολαύσει ο κόσμος το θέαμα στο Ευρωμπάσκετ»

Η Κρήτη κινείται στους ρυθμούς του Ευρωμπάσκετ των Νέων, με τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη να καλεί τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να απολαύσει το θέαμα, ενώ απαντώντας για ενδεχόμενη ανάληψη του Ευρωμπάσκετ του 2015 από την Ελλάδα τόνισε ότι είναι υπέρογκα τα ποσά. 

Το μεσημέρι της Δευτέρα (07/07) έγινε στο «ΚΡΗΤΗ 1» της ΑΝΕΚ Superfast το άτυπο τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (που θα διεξαχθεί από 8 ως 20 Ιουλίου στην Κρήτη) με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής.

Το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Κ.Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, κ. Μπάμπης Μαρκάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ.Νίκος Γιαλυτάκης και ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ.Δημήτρης Λαχνιδάκης.

Αρχικά, εκ μέρους της ΑΝΕΚ μίλησε ο κ.Γιώργος Σκληνάκης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό: «Καλώς ορίσατε στο πλοίο. Εκ μέρους της ΑΝΕΚ σας καλωσορίζω. Εύχομαι καλή επιτυχία στην διοργάνωσή σας και πάντα τέτοια».

Από την μεριά του, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Γιελιτάκης, τόνισε: «Να σας μεταφέρω θερμές ευχές Δημάρχου. Καλωσορίζουμε στην Κρήτη άλλη μία μεγάλη εκδήλωση. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε μια πόλη που έχει δείξει πως ξέρει να διοργανώνει τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Να καλωσορίσω τον φίλο της πόλης, Γενικό Γραμματέα, αλλά και να ευχαριστήσω την Ένωση Σωματείων της πόλης. Εμείς σαν δήμος θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κυλήσουν όλα ομαλά, τόσο για το αγωνιστικό, όσο και για οτιδήποτε χρειαστεί. Καλούμε τους Ηρακλειώτες να έρθουν στο γήπεδο για να στηρίξουν τους αγώνες».

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Λαχνιδάκης, είπε: «Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να παρευρεθεί, λόγω υποχρεώσεων. Το Ρέθυμνο η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων και τελευταία πόλη αθλητισμού, καλωσορίζει όλους τους αθλητές. Είναι τιμή για την πόλη μας που επιλέχθηκε για την διεξαγωγή αγώνων και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία. Ο κόσμος θα χειροκροτήσει και αυτό θα βοηθήσει αθλητές στις υποχρεώσεις τους. Αυτή η διοργάνωση θα δώσει την δυνατότητα στον Ρεθυμνιώτη να ξεφύγει από τα προβλήματα. Θα βοηθήσουμε για το καλύτερο».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, από την μεριά του είπε: «Να ζητήσω συγνώμη για το γεγονός πως τελευταία στιγμή μπήκε το πανό. Ξέχασα συμβουλή γιαγιάς με τον λύκο και τον σβέρκο. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, αλλά και την Περιφέρεια. Επίσης, τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου, για το γεγονός πως διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό. Αυτές τις μέρες θα είναι το μέλλον του Ευρωπαϊκού μπάσκετ το οποίο θα απολαύσετε και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή, αλλά και κίνητρο στα παιδιά να δουν τους αγώνες. Υπάρχει σχετική απόφαση για κάθε σωματείο Κρήτης να φέρει 20 παιδιά στο γήπεδο, ώστε οι μικροί των ακαδημιών να έρθουν στο γήπεδο. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε αστυνομία, γιατί τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι σημαντικός παράγοντας. Το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει στις μεταφορές. Θέλω να ευχαριστήσω τοπική ένωση γιατί μας… αναγκάζουν να φέρνουμε διοργανώσεις. Είχαμε φιλικά Ανδρών, τελικό Κυπέλλου και τώρα Πανευρωπαϊκό Νέων αλλά και του χρόνου το Παγκόσμιο Εφήβων. Να ενημερώσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να απολαύσει το θέαμα».

Ο κ.Τσαγκρώνης ρωτήθηκε και για αυτά που θα τον αφήσουν ικανοποιημένο από την διοργάνωση και πρόσθεσε: «Το θέμα έχει δύο κομμάτια. Η πρώτη είναι πως θέλουμε να πετύχουμε οργανωτικά και αυτό είναι ζήτημα δικό μας αλλά και της Κρήτης, η οποία φημίζεται για την φιλοξενία της. Το δεύτερο να έχουμε μια καλή πορεία της Εθνικής, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και συνεχίζονται. Οι ομάδες θα είναι ικανοποιημένες και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και θα τύχουν της κρητικής φιλοξενίας».

Για το ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης του Eurobasket 2015: «Είναι μεγάλο ζήτημα. Η χώρα μας έχει την δυνατότητα και ικανότητα να διοργανώσει την διοργάνωση, αλλά τα ποσά είναι λίγο υπερβολικά αυτή τη στιγμή και θα δούμε. Πρόταση δική μας είναι να υπάρξει συνδιοργάνωση. Τα ποσά είναι υπέρογκα για την χώρα μας σε τέτοιες εποχές. Θα δούμε πως θα το παλέψουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης τόνισε από την πλευρά του: «Η ΕΚΑΣΚ καλωσορίζει 19 ξένα κράτη που είναι εδώ. Ευχαριστούμε δήμους και περιφέρεια που είναι εδώ, όπως και χορηγούς. Το μόνο που θέλω να παρακαλέσω είναι πως η Κρήτη αγαπάει το μπάσκετ και να γεμίσουμε το γήπεδο τόσο σε όλους τους αγώνες, αλλά κυρίως στην Εθνική. Ευχαριστούμε και την Αστυνομία, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα βγάζαμε πέρα.

Για το ενδεχόμενο μεταφοράς των φιλάθλων: «Έχουμε ζητήσει από τα ΚΤΕΛ να βάλει πούλμαν Το εγχείρημα αυτό είναι δύσκολο να πετύχει, όμως».

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος είπε: «Η Περιφέρειά μας αποδεικνύει πως μπορεί να στηρίξει μεγάλες διοργανώσεις. Το απέδειξε και τώρα. Χαιρόμαστε που και από την δική μας πλευρά μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κρήτη και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».

Σχετικά άρθρα