Αρχική / Υγεία / Οφθαλμολογία / Πως επιλέγουμε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά
Πως επιλέγουμε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά thumbnail

Πως επιλέγουμε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά

Γράφει για το boro.gr η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Έλενα Κεφάλα, MICOpth


 
Τι να προσέξουμε


Στην περίπτωση των γυαλιών ηλίου να μην ξεχνάμε τα παιδιά, τα οποία λόγω των δραστηριοτήτων τους, περνούν πολύ περισσότερο χρόνο εκτεθειμένα στον ήλιο.
Τα παιδιά από την ηλικία των 6 μηνών μπορούν να φορούν γυαλιά ηλίου.


Τα καταστήματα οπτικών έχουν γυαλιά ηλίου κατάλληλα για τις τρυφερές αυτές ηλικίες, ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπό τους και να είναι ανθεκτικά κι ελαφριά.
Από την ηλικία του 1 έτους και άνω πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας να φορούν γυαλιά ηλίου. Το πειστικότερο επιχείρημα είναι βέβαια το παράδειγμα των γονέων. Γονείς, που συνηθίζουν να φορούν τα γυαλιά ηλίου τους, έχουν πιο εύκολο έργο στο να δημιουργήσουν αυτή την ευεργετική συνήθεια στα παιδιά τους.

Αυτά που πρέπει να προσέχουμε στα γυαλιά ηλίου που αγοράζουμε για τα παιδιά, εκτός των γενικών προϋποθέσεων, που πρέπει να ακολουθούμε ( http://www.boro.gr/59613/pws-epilegoyme-swsta-gyalia-hlioy), όπως στους ενήλικες, είναι:  • Καλή εφαρμογή στο πρόσωπό τους,

  • Γυαλιά με καλή προστασία (κατηγορία 3) από την υπεριώδη ακτινοβολία, 

  • Γυαλιά κατασκευασμένα από άθραυστα υλικά, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά από τραυματισμούς, λόγω θραύσης των φακών,

  • Ανθεκτικά υλικά κατασκευής του σκελετού, ώστε να μην κινδυνεύουν από τραυματισμό, λόγω θραύσης του σκελετού,

  • Να μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά – αλλά και οι ενήλικοι – πρέπει όταν βρίσκονται στον ήλιο να χρησιμοποιούν και καπέλο με γείσο για ολοκληρωμένη κάλυψη από την ηλιακή ακτινοβολία.


 


Περισσότερες πληροφορίες για να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου για τα παιδιά, μπορείτε να δείτε εδώ


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X