15 διαιτητές διεκδικούν… τελικό!

Τα ονόματα των διαιτητών και των βοηθών τους, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι να διευθύνουν τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA. Συνολικά 15 “τρίο” παρέμειναν από τα 25 που ξεκίνησαν τη διοργάνωση και θα είναι υποψήφια προς επιλογή για να “σφυρίξουν” στις αναμετρήσεις που απομένουν (δύο ημιτελικοί, μικρός τελικός, τελικός).

Η Επιτροπή Διαιτησίας τόνισε πως προχώρησε στην κατάρτιση της εν λόγω λίστας έχοντας παρακολουθήσει προσεκτικά και σε καθημερινή βάση όλους τους διαιτητές και τους βοηθούς.

Την Δευτέρα η FIFA ανακοίνωσε πως ο διαιτητής του πρώτου ημιτελικού Βραζιλία – Γερμανία θα είναι ο Μεξικανός Μάρκο Ροντρίγκεζ .

Ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, Μάσιμο Μπουζάκα δήλωσε: «Όσο η διοργάνωση πλησιάζει στο τέλος της θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διαιτητές των αγώνων. Τα 25 “τρίο” και τα 8 υποστηρικτικά “δίδυμα” για τη συνεισφορά τους. Με τη σκέψη του τι διακυβεύεται σε κάθε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου και με τα μάτια εκατομμυρίων να παρακολουθούν θα ήθελα να σταθώ στον τρόπο με τον οποίο οι διαιτητές έκαναν τη δουλειά τους ως επαγγελματίες. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή τους».

Οι 15 διαιτητές:

Ασία

Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Γιουίσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Αφρική

Νουμαντιέζ Ντούε (Ακτή Ελεφαντοστού)
Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία)

Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική

Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)
Μάρκο Ροντρίγκεζ (Μεξικό)

Νότια Αμερική

Ενρίκε Ρομπέρτο Όσες Ζένκοβικ (Χιλή)
Σάντρο Μέιρα Ρίτσι (Βραζιλία)
Κάρλος Βέρα (Εκουαδόρ)

Ευρώπη

Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Σχετικά άρθρα