Αρχική / More / Αθλητικά / ΣΥΡΙΖΑ: «Απόσυρση του άρθρου για το γήπεδο της ΑΕΚ»
ΣΥΡΙΖΑ: «Απόσυρση του άρθρου για το γήπεδο της ΑΕΚ» thumbnail

ΣΥΡΙΖΑ: "Απόσυρση του άρθρου για το γήπεδο της ΑΕΚ"

Την απόσυρση του άρθρου 81 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο το οποίο αφορά στο γήπεδο της ΑΕΚ ζητάει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιβεβαιώνοντας έτσι την αλλαγή γραμμής του κόμματος στο θέμα της κατασκευής του νέου «σπιτιού» της ‘Ένωσης». Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ανακοίνωσε τα σημεία της πρότασης που υπερψηφίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία (με 12-9 ψήφους) και μεταξύ άλλων τονίζει πως θα καταψηφίσει στο σύνολο και κατ’ άρθρο το εν λόγω νομοσχέδιο αλλά και ότι θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθήσει την πρότασή του. 

Αναλυτικά τα σημεία της πρότασης:

1. Να ανεγερθεί το γήπεδο της ΑΕΚ στα όρια του παραχωρητήριου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, χωρίς καμία επέκταση στο άλσος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που αποτελεί δασική έκταση.

2. Πρέπει η κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό σχέδιο και να επανέλθει μετά το πέρας του διαλόγου αυτοτελές σχέδιο νόμου για το θέμα του γηπέδου.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει στο σύνολο και κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στις απαράδεκτες πρακτικές οικονομικών παραγόντων που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς των ομάδων για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στην νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή και τον νέο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο.

6. Λόγω του κλίματος βίας που δημιουργούν οι γνωστοί κύκλοι, την απόπειρα αθέμιτης αξιοποίησης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εξ αιτίας του συνολικού θεσμικού πλαισίου που διαμορφώνεται, δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και εγγυήσεις για να υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τροπολογίες σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το άρθρο 81, το οποίο και θα καταψηφίσει.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη μαζικού ειρηνικού κινήματος για την υπεράσπιση του άλσους και της δημοκρατίας.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου και σε άλλες πρωτοβουλίες για να προωθήσει την πρότασή του.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X