ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 8 ΙΟΥΛΙΟΥ (vd)

1982

Προκύπτει το ζευγάρι του τελικού. Η Ιταλία με πρωταγωνιστή τον Πάολο Ρόσι που πέτυχε και τα δύο γκολ επικράτησε 2-0 της Πολωνίας στο Καμπ Νου και τσέκαρε το ένα εισιτήριο. Ο άλλος ημιτελικός έγραψε ιστορία. Ήταν ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Μουντιάλ που κρίθηκε στα πέναλτι μετά από δραματική εξέλιξη. Στο 90λεπτο η Γερμανία προηγήθηκε με τον Λιτμπάρσκι και η Γαλλία ανταπέδωσε με τον Πλατινί (πέναλτι). Το ματς πήγε στην παράταση όπου οι Τρικολόρ με γκολ των Τρεζόρ και Ζιρές προηγήθηκαν 3-1 αλλά οι Γερμανοί δεν είχαν πεί την τελευταία λέξη ισοφαρίζοντας με τους Ρουμενίγκε και Φίσερ. Από τα δέκα πέναλτι της ρώσικης ρουλέτας χάθηκε μόνο ένα: Το ένατο. Ο Σουμάχερ απέκρουσε τον Μποσίς και η Γερμανία προκρίθηκε.

1990

Η Γερμανία κατακτά το τρίτο και τελευταίο της τρόπαιο. Με πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε στο 85’ νίκησε 1-0 την Αργεντινή στο Ολύμπικο της Ρώμης.

1998

Ο Λίλιαν Τιράμ πετυχαίνει δύο γκολ και στέλνει την Γαλλία στον τελικό με αντίπαλο την Κροατία που είχε προηγηθεί με τον Νταβόρ Σούκερ. Η Γαλλία νίκησε 2-1 αλλά έχασε τον Λοράν Μπλαν που αποβλήθηκε.

2006

Μία ακόμη παρουσία της Γερμανίας. Τα πάντσερ κατακτούν την Τρίτη θέση στον μικρό τελικό της Στουτγάρδης νικώντας 3-1 την Πορτογαλία με δύο γκολ του Σβαϊντσάϊγκερ και ένα αυτογκόλ του Πετί. Οι Πορτογάλοι μείωσαν με τον Νούνο Γκόμεζ.

 

Σχετικά άρθρα