Συνελήφθη συνεργάτης της ΦΙΦΑ για τα εισιτήρια

Τον διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας συνεργαζόμενης με τη FIFA καθώς και άλλα 10 άτομα συνέλαβε η αστυνομία της Βραζιλίας στο πλαίσιο των ερευνών για παράνομη πώληση των εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πρόκειται για τον Ρέι Γουΐλαν, επικεφαλής της εταιρείας Match Hospitality. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη FIFA από το 1986 και έχει το αποκλειστικό συμβόλαιο να παρέχει πακέτα φιλοξενίας στα μέλη της, αλλά και παροχής εισιτηρίων VIP της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μέχρι και το 2023. Ο Γουΐλαν συνελήφθη στο πολυτελές Copacabana Palace HOTEL του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου επίσης διαμένει και το κύριο σώμα των επισήμων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Η αστυνομία θεωρείται ότι πρόκειται για τον επικεφαλής του  δικτύου παράνομης μεταπώλησης των εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή άλλων 11 ατόμων-μελών μιας διεθνούς συμμορίας. Κατηγορούνται για την παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που είχαν αρχικά χορηγηθεί στους παίκτες.

Η αστυνομία αναφέρει ότι η συμμορία έχει κερδίσει χρηματικά ποσά ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τουρνουά.

Οι συλληφθέντες είναι πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Σχετικά άρθρα