Ένα δροσερό γλύκισμα για το καλοκαίρι: Blackberry frozen yogurt

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />3-4 φλιτζάνια βατόμουρα  ή (νωπά ή κατεψυγμένα)<br />1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού<br />1 φλιτζάνι ζάχαρη<br />2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα<br />1/4 κουταλάκι κανέλα<br />2 φλιτζάνια γιαούρτι<br />2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα  βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.<br />Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.<br /><br />Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.<br />Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.<br /><br />Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.<br />Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα