Γιαννιώτης: «Διάκριση στο Ευρωπαϊκό»

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Βερολίνο είναι προ των πυλών.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συνεχίζει την προετοιμασία του. Έτσι ο αθλητής του Ολυμπιακού πήρε μέρος στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη στο Σετούμπαλ στην Πορτογαλία. Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε καλά και βρισκόταν στην πρώτη θέση αλλά μετά τα 7 πρώτα χιλιόμετρα ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο και αποφάσισε να εγκαταλείψει. Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποφάσισε να προστατέψει τον εαυτό του, αφού στις 18 Αυγούστου ανοίγει αυλαία το Πανευρωπαϊκό, το οποίο ολοκληρώνεται στις 24 του ίδιου μήνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει. «Η αλήθεια είναι πώς ένιωθα καλά, κάνοντας μια γρήγορη κούρσα στα πρώτα χιλιόμετρα όμως η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη. Μετά τα 7.000 μέτρα ένιωσα ενοχλήσεις στον ώμο μου και προτίμησα να μην το επιβαρύνω ενόψει Βερολίνου. Το νερό ήταν κρύο και πιθανόν έσφιξα το σώμα μου παραπάνω απ’ ότι έπρεπε», είπε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

«Συνεχίζω την προσπάθεια μου και ελπίζω οι ενοχλήσεις που νιώθω να μη με επηρεάσουν ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Υπάρχει ακόμη ένα διάστημα προετοιμασίας στο οποίο θα προσπαθήσω να δουλέψω στοχεύοντας στη διάκριση», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής μιλώντας για το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο.

Σχετικά άρθρα