Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Δεν έχω σταθερό κύκλο περιόδου. Τι μπορώ να κάνω;
Δεν έχω σταθερό κύκλο περιόδου. Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

Γιούλη, 16 ετών

Δεν έχω σταθερό κύκλο περιόδου. Τι μπορώ να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Γιούλη Φ.Είμαι 16 χρονών και ακόμα δεν έχω σταθερό κύκλο περιόδου. Υπάρχουν φορές που έχω κάθε μήνα περίοδο αλλά και μερικές φορές που ίσως να έχω καθυστέρηση 3 με 4 μήνες. Θα ήθελα μια βοήθεια στο που μπορεί να οφείλετε αλλά και τι πρέπει να κάνω για να έχω σταθερό κύκλο
Απαντάει ο Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc,
Γυναικολόγος- Μαιευτήρας, Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος (EBCOG- ESGO accreditation ),

 


 


Θεωρώ πως η περίοδος πρωτοξεκίνησε πριν από 3-4 χρόνια. Είναι συνηθες να υπάρχουν αυτές οι ακατάστατες ημερομηνίες τις περιόδου στα πρώτα και τα τελευταια χρόνια στη ζωή της γυναίκας. Αυτό είναι μία έκφραση του φυσιολογικού λόγω ορμονικής "ανωριμότητας". Ακόμα τούτο συμβαίνει σε αθλήτριες που κάνουν πρωταθλητισμό, σε απότομες μεταβολές του βάρους, σε κοπέλες με χαμηλό δείκτη μάζας σώματος Καλό είναι να γίνει και κάποιος ορμονολογικός, βιοχημικός και απεικονιστικός έλεγχος. Σπάνια αποκαλύπτεται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, θυρεοειδοπάθεια, υπερπρολακτιναιμία, κλπ. Κάποιος έμπειρος γυναικολόγος μπορεί να σας βοηθήσει στη σωστή διερεύνηση και θεραπεία.
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X