Ο «Γκαούτσο» έκανε την… απονομή (video&pics)

Το βράδυ της συντριβής της Βραζιλίας από την Γερμανίας με 7-1 στο Μπέλο Οριζόντε για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, η φιγούρα του, έχοντας αγκαλιά την… κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σαν να μην ήθελε να την δώσει! Λέγετε Κλόβις Φερνάντες, έχει το προσωνυμία «Γκαούτσο ντα Κόπα» (δηλ. «καουμπόι του Κυπέλλου») και κρατούσε σφιχτά μια ρεπλίκα του παγκοσμίου Κυπέλλου σε όλη τη διάρκεια του ημιτελικού. Όταν είδε την ομάδα του να συνθλίβεται απ’ τα «πάντσερ» έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του!
Δεν μπορούσε να πιστέψει πως η Βραζιλία ήταν εκτός τελικού μ’ ένα «βαρύ» σκορ, και έτσι δεν μπορεί μέσα στην πατρίδα του να σηκώσει η «σελεσάο» το Κύπελλο… Ο «Γκαούτσο» δάκρυσε στις εξέδρες του «Μινεϊράο», αλλά στη συνέχεια έκανε μια κίνηση που συζητιέται σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την «Independent», παρά τη μεγάλη πίκρα του, κατάφερε να χαμογελάσει, και να δώσει την ρεπλίκα που κρατούσε σε μια γερμανίδα φίλαθλο με την κόρη της. «Πάρ’ την στον τελικό. Όπως βλέπεις, δεν είναι εύκολο, αλλά την αξίζετε. Συγχαρητήρια», φέρεται να της είπε!
Είναι μια από τις κλασικές φιγούρες που είναι πάντα κοντά στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με την «σελεσάο». Έχει δει 154 παιχνίδια σε 66 χώρες απ’ το 1990. Έχει παρακολουθήσει επτά Μουντιάλ, έξι Κόπα Αμέρικα, τέσσερα Κύπελλα Συνομοσπονδιών και Ολυμπιακούς Αγώνες. Η FIFA τον είχε παρουσιάσει, μάλιστα, ως τον πιο πιστό οπαδό πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή ως τον 12ο παίκτη της Βραζιλίας… Μπράβο του!

Σχετικά άρθρα