Έγκριση κατά πλειοψηφία για τη Λεωφόρο

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των έργων ανάπλασης του γηπέδου της Λεωφόρου έφτασε ο Παναθηναϊκός.

Στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Όπως αναμένονταν υπερψήφισε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, η οποία διοικεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και αλλάζει η διοίκηση και περνάει στα χέρια της Ρένας Δούρου. Σημασία έχει επίσης ότι από την αρχή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου αποχώρησαν οι σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο». Όπερ σημαίνει ότι διαφωνούν αλλά και ό,τι απέφυγαν να επιχειρηματολογήσουν.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 8.632.311,44 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%) θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής μέχρι του ποσού των 7.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%). Το επιπλέον ποσό, εφόσον απαιτηθεί μετά τη δημοπράτηση του έργου, θα διατεθεί από τον Παναθηναϊκό.
Η δημοπράτηση και η εκτέλεσή του θα γίνει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής. Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι επεμβάσεις που απαιτούνται αφορούν στην αναβάθμιση της όψης του κτιρίου προς την πόλη, στην προσθήκη νέων κερκίδων με χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και με τα συνοδευτικά τους στέγαστρα που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα, στην προσθήκη σουιτών VIP στα 4 πέταλα του γηπέδου και στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων άνωθεν της Θύρας 7 (οδό Κυριακού).
Παράλληλα, προβλέπεται μια σειρά επεμβάσεων στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου που σήμερα στεγάζουν αθλητές όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Με την παρούσα σύμβαση θα υλοποιηθεί η 1η φάση του έργου – που περιγράφεται παραπάνω – και ειδικότερα θα υλοποιηθούν τα εξής:

– Κατασκευή των νέων κερκίδων (με αναμονές για την ανέργερση νέων στεγάστρων) και φέροντος οργανισμού σουιτών με τις σχετικές υποδομές τους.

– Κατασκευή πλαγιοκάλυψης (όψης).

– Ενίσχυση του υφιστάμενου φωτισμού του γηπέδου.

– Για την υλοποίηση των παραπάνω απαιτούνται εργασίες αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές και στατικής επάρκειας.

– Ο χρόνος για την αποπεράτωση του έργου προσδιορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες, της προθεσμίας αρχομένης από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών περί δημοσίων έργων διατάξεων.

Σχετικά άρθρα