Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Peeling: Χημικό ή μηχανικό να προτιμήσω;
Peeling: Χημικό ή μηχανικό να προτιμήσω;  thumbnail

Peeling: Χημικό ή μηχανικό να προτιμήσω;
Ο ελληνικός αντίστοιχος όρος είναι απολέπιση και αφορά την απομάκρυνση της εξωτερικής στοιβάδας των κυττάρων της επιδερμίδας.

Τα πήλινγκ έιναι θεραπείες για την βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και μπορεί να είναι είτε χημικά είτε μηχανικά.

Η επιδερμίδα του προσώπου έχει την ιδιότητα της γρήγορης επούλωσης και ανάπλασης. Η απομάκρυνση των επιφανειακών κυττάρων της έχει ως αποτέλεσμα φρέσκα κύτταρα να αναδύονται την επιφάνεια βελτιώνοντας την όψη της.Το μηχανικό πήλινγκ ή δερμοαπόξεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ειδικό περιστρεφόμενο μηχάνημα (σβουράκι) ή με ένα μηχάνημα εκτόξευσης κρυστάλων (microdermabration). Η διαφορά μεταξύ των μεθόδων αυτών έχει να κάνει με το βάθος της επιδερμίδας στο οποίο θέλουμε να επέμβουμε ώστε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Βαθείες ρυτίδες ή ουλές ακμής απαιτούν ριζικότερη θεραπεία, ενώ επιφανειακές αλλοιώσεις και λεπτές ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους.Τα χημικά πήλινγκ γίνονται με ειδικά διαλύματα οξέων που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα και έτσι επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμιση των λεπτών ρυτίδων , στην απομάκρυνση πανάδων και κηλίδων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Συνήθως χρειάζεται να γίνει προετοιμασία με ειδικές αλοιφές, ώστε να επουλωθεί γρήγορα η επιδερμίδα.

 

Πηγή: Νέλλη Τζιβαρίδου (plastikos.gr)

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X