Σκάνδαλο με τη Βανέσα Μέι στο Σότσι

Πήγε στο Σίτσι από την… πίσω πόρτα. Κάποιοι «μαγείρεψαν» τα αποτελέσματα έτσι ώστε η Βανέσα Μέι να εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
Την αποκάλυψη η ομοσπονδία σκι της Σλοβενίας. Μάλιστα τέσσερις αξιωματούχοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς φέρονται να αλλοίωσαν τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων προκειμένου η Μέι να να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
Η διάσημη μουσικός μετείχε στη διοργάνωση εκπροσωπώντας την πατρίδα του πατέρα της, την Ταϊλάνδη, ως Βανέσα Βάκορν, που είναι το πατρικό της. Εκεί ήταν τελευταία ανάμεσα σε 67 αθλήτριες που πήραν μέρος στο γιγάντιο σλάλομ. Προκειμένου να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ώστε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, η Μέι έπρεπε να αγωνιστεί στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και την Ελβετία. Οπως όμως αποκάλυψε η ομοσπονδία σκι της Σλοβενίας, βρέθηκαν αποδείξεις ότι στις κούρσες που έγιναν εκεί άλλαξαν τα αποτελέσματα της Μέι, προκειμένου να προκριθεί στο Σότσι. Συγκεκριμένα, αλλοίωσαν τους χρόνους και την κατάταξη.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ομοσπονδία- όπως αναφέρει η Guardian- η Μέι ίσως να μην γνώριζε για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εκείνη τη στιγμή. Με το θέμα θα ασχοληθεί τόσο η αστυνομία, όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία σκι.

Σχετικά άρθρα