ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 13 ΙΟΥΛΙΟΥ (vd)

1930

Πριν από 84 χρόνια στο Ποσίτος του Μοντεβίδεο ξεκινούσε η γλυκειά περιπέτεια του Μουντιάλ . Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε ποτέ σε τελική φάση η Γαλλία συνέτριψε το Μεξικό με 4-1 με τον Λουσιέν Λορέν να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο 19ο λεπτό. Αργότερα την ίδια ημέρα οι Η.Π.Α νίκησαν το Βέλγιο με 3-0 στο Πάρκε Σεντράλ, επίσης στο Μοντεβίδεο.

 

1966

Τέσσερα ματς στο Αγγλικό τουρνουά. Η Αργεντινή με δύο γκολ του Λουίς Αρτίμε νίκησε 2-1 στο Βίλα Παρκ του Μπέρμιγχαμ την Ισπανία, η Ιταλία επικράτησε άνετα της Χιλής με 2-0 στο Σάντερλαντ, η Πορτογαλία στο Ολντ Τράφορντ κατέβαλε την Ουγγαρία με 3-1 ενώ στο Γουέμπλεϊ, Γαλλία και Μεξικό αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε ένα εντυπωσιακό λόγω της ημερολογιακής σύμπτωσης ριμέϊκ του αγώνα του 1930.

1994

Ημιτελικοί. Πρώτα η Ιταλία κερδίζει το εισιτήριο επικρατώντας της Βουλγαρίας με 2-1 στο Ιστ Ράδεφορντ με δύο γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο (μείωσε ο Στόϊτσκοφ). Στον άλλο ημιτελικό η Βραζιλία χρειάστηκε να περιμένει έως το 80ο λεπτό για να κάμψει την αντίσταση της Σουηδίας με γκολ του Ρομάριο.

Σχετικά άρθρα