Το ταμείο του…Μουντιάλ

Σήμερα το βράδυ δεν κάνει… ταμείο μόνο το ποδόσφαιρο με την ανάδειξη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Κάνουν… ταμείο και οι ομοσπονδίες. Η ΦΙΦΑ διέθεσε ένα ποσό 576 εκ. δολαρίων για τις ομάδες που συμμετείχαν. Το μοιράζονται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στη διοργάνωση. Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται κι ένα ποσό 70 εκ. δολαρίων που θα πάρουν οι ομάδες που έστειλαν παίκτες τους στη διοργάνωση.
Τα χρήματα αυτά είναι κατά 37% περισσότερα από αυτά που διατέθηκαν για το προηγούμενο Μουντιάλ το 2010 στη Νότια Αφρική.

Η ομάδα που θα κερδίσει τη… κούπα δεν θα πάρει μόνο τον τίτλο της καλύτερης ομάδας, αλλά και 10 εκ. δολάρια περισσότερα από τη φιναλίστ. Οι νικητές θα βάλουν στο ταμείο τους 35 εκ. δολάρια
Οι χαμένοι θα παρηγορηθούν με μόλις… 25 εκ. δολάρια.
Η Ολλανδία κέρδισε την 3η θέση και 22 εκ. δολάρια, ενώ η Βραζιλία περιορίστηκε στα 20 εκ. δολάρια, από τα οποία τα μισά θα μοιραστούν στους παίκτες όπως είχε δεσμευτεί πριν τους αγώνες η ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Από εκεί κι ύστερα οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά (Κολομβία, Βέλγιο, Γαλλία και Κόστα Ρίκα) θα πάρουν από 14 εκ. δολάρια.
Ακολουθούν οι ομάδες που δεν πέρασαν στους «8». Πρόκειται για τις Χιλή, Μεξικό. Ελβετία. Ουρουγουάη, Ελλάδα, Αλγερία, ΗΠΑ και Νιγηρία που θα πάρουν από 9 εκ. δολάρια.
Στα 8 εκ. δολάρια βρίσκονται όλοι οι άλλοι που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων (Ισημερινός, Πορτογαλία, Κροατία, Βοσνία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Γκάνα, Αγγλία, Ν.Κορέα, Ιράν, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ονδούρα και Καμερούν).

Σχετικά άρθρα