Μυλωνάς: «Περήφανος για ό,τι κατάφερα»

Πανευτυχής ήταν ο Φώτης Μυλωνάς λίγες στιγμές μετά την έκβαση της εξαιρετικής κούρσας στα 50 μέτρα ελεύθερο. Ο νεαρός πρωταθλητής επέδειξε πως έχει λαμπρό μέλλον και διαθέτει τεράστια συνέπεια  σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την νέα μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε στην Ολλανδία. Η τρίτη θέση είναι μία εξαιρετική επίδοση και είμαι πολύ χαρούμενος για την επίτευξή της. Είναι το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο που καταλαμβάνω σε ανάλογους αγώνες. Αν η πρώτη θεωρείται τυχαία η δεύτερη δηλώνει ικανότητα. Είχα συχνή επικοινωνία με τον προπονητή μου Χρυσάφη Βαγγελακάκη και παρόλο που αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στον ημιτελικό σχετικά με την εκκίνηση, κατάφερα να είμαι ανταγωνιστικός στον μεγάλο τελικό και να μπορέσω να φτάσω στην κατάκτηση αυτού του μεταλλίου».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρωτεργάτης αυτών των επιτυχιών, ο προπονητής του Φώτη Μυλώνα που χάρισε το τέταρτο μετάλλιο στη χώρα μας στην εν λόγω διοργάνωση. Ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το επίτευγμα του νεαρού αθλητή. Σε μία δύσκολη και τραγική χρονιά για την κολύμβηση στη Θεσσαλονίκη, με τα γνωστά προβλήματα σε όλους και τις ελλείψεις κολυμβητικών εγκαταστάσεων, ήταν μία εξαιρετική παραγωγικά σεζόν. Ο Φώτης απέδειξε πως έχει τις ικανότητες και τη ψυχοσύνθεση ενός μεγάλου αθλητή και με όπλο τη τρομερή αυτοσυγκέντρωση που τον διακατέχει κατάφερε να φέρει μία μεγάλη διάκριση. Εγώ θα τον χαρακτήριζα πρωταθλητή αγώνων. Είναι πάντα ανταγωνιστικός στις μεγάλες του υποχρεώσεις. Εγώ προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος διότι μετά από μία δεκαετή πορεία σκληρής δουλειάς καταφέρνω να πάρω το 8ομετάλλιο από κολυμβητές μου».
Μιλώντας για το μέλλον του Φώτη Μυλωνά ο έμπειρος τεχνικός προσθέτει: «Ο Φώτης έχει λαμπρό μέλλον αλλά πρέπει να στηριχτεί από το περιβάλλον του. Μη ξεχνάμε πως οι νέοι μερικές φορές στη μεταπήδηση τους στη κατηγορία Ανδρών, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Εύχομαι οι παράγοντες που βρίσκονται δίπλα στον Μυλωνά να τον βοηθήσουν ώστε η προσαρμογή του να γίνει χωρίς δυσκολίες».
Τέλος, ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης αναφέρθηκε και στον σπουδαίο πρωταθλητή Απόστολο Χρήστου. Άλλωστε ο έμπειρος προπονητής είναι επί σειρά ετών δίπλα στον Άρη Γρηγοριάδη, του μοναδικού κολυμβητή, που έχει επιστρέψει με χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο. «Ο Αποστόλης δείχνει χρόνο με το χρόνο πως είναι ένας καταξιωμένος κολυμβητής και ένας αθλητής που παρουσιάζει διάρκεια και σταθερότητα στην καριέρα του. Θέλω να  συμβουλεύσω όσους βρίσκονται κοντά του να τον προστατεύσουν και τον παροτρύνουν να κρατήσει χαμηλούς τόνους . Όσα έχει πετύχει ο Γρηγοριάδης τα οφείλει στον χαρακτήρα του, στο γεγονός πως τα μυαλά του δεν πήραν ποτέ αέρα. Πρέπει να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του. Η μέχρι τώρα πορεία του αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον Άρη Γρηγοριάδη. Πραγματικά ευελπιστώ όλα αυτά να υλοποιηθούν γιατί έτσι θα σημάνει πρόοδος για την ελληνική κολύμβηση και μία μεγάλη ελπίδα για τον αύριο του αθλήματος».
Πολύ ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο εκ των συνοδών της ελληνικής αποστολής, Μάρκος Μανταλούφας, στις δηλώσεις του για τη γενική παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο Ντόρντεχτ της Ολλανδίας. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε έναν απολογισμό της διοργάνωσης και απέδωσε τα εύσημα στη 10μελή αποστολή για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα μας.
«Οι αγώνες είχαν πάντα μεγάλο βαθμό δυσκολίας και όσο περνούν τα χρόνια ο βαθμός αυτός αυξάνεται όλο και περισσότερο. Ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και για μία 10μελή αποστολή όπως της ελληνικής, τα αποτελέσματα που σημείωσε ήταν πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης. Νομίζω πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη τελευταία ανάλογη πορεία ελληνικής αποστολής. Κάνοντας έναν απολογισμό της διοργάνωσης σας θυμίζω ότι οι Έλληνες πρωταθλητές έλαβαν μέρος σε 9 τελικούς και 11 ημιτελικούς. Κατακτήσαμε 4 μετάλλια, ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο, σημειώθηκε ένα παγκόσμιο αλλά και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Αναμφίβολα ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας. Το ταλέντο είναι ευδιάκριτο στους Έλληνες κολυμβητές και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως την επόμενη χρονιά από πλευράς αγοριών δε θα έχουμε τα ίδια παιδιά αλλά υπάρχει πλούσιο μέλλον στις υποδομές που θα έρθει σύντομα στην επιφάνεια. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να αντιμετωπίσουμε τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της κολύμβησης».
Για την μεγάλη επιτυχία του Φώτη Μυλωνά, μίλησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής ομοσπονδία της Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Βουδαπέστη όπου θα παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ρίχνει αυλαία αύριο. «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Ο Φώτης Μυλωνάς απέδειξε και πέρυσι αλλά και φέτος πως βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Εύχομαι όλα τα παιδιά να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με το κολύμπι με την ίδια ακριβώς διάθεση και να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό να φέρνουν επιτυχίες στην Ελλάδα. Οι απανωτές διακρίσεις είναι βέβαιο πως βοηθούν να ξεπεραστούν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την κολύμβηση στη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα