Αυτός είναι ο «μικρός Θεός» της Γερμανίας

Ο γιος του καθηγητή και ο έρωτας του μοντέλου που έγραψε ιστορία στο Μαρακανά και στα 22του έγινε ο νέος ποδοσφαιρικός σταρ της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Ο μικρός που ακούει μουσική χιπ – χοπ, λατρεύει το φαγητό της μαμάς και φυσικά την αγαπημένη του Αν που έσπευσε μετά τη λήξη του τελικιού να τον αγκαλιάσει.

O Μάριο Γκέτσε γεννήθηκε στις 3 Ιιουνίου 1992 στο Μέμινγκεν της Βαυβαρίας. Ο πατέρας του  Γιούργκεν, σήμερα διάσημος καθηγητής πληροφορικής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογιών Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ, όταν ο Μάριο ήταν σε ηλικία έξι ετών μετατατέθηκε στην περιοχή του Ρουρ. Έως τότε ο πατέρας του, ο οποίος έπαιζε τένις, ονειρευόταν να  τον δει με την ρακέτα στα χέρια. Με δεδομένο ότι είχε εργαστεί για κάποια χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είχε παίζει μπέιζμπολ, τένις, μπάσκετ και τα είχε όλα αυτά στο μυαλό του. Ολα εκτός από το ποδόσφαιρο. Μόνο που στο Ρουρ το μόνο που υπήρχε ήταν δύο πολύ όμορφα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ο μικρός έπαιξε αρχικά στην Αϊντραχτ Χόμπρουτς ενώ οι δάσκαλοί του στο σχολείο τον θυμούνται να παίζει ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα ήθελε η παρέα. Όταν οι φίλοι του τα κλαοκαίρια πήγαιναν στις πισίνα του Ρουρ για μπάνιο αυτό –παίκτης πλέον της ακαδημία της Μπορούσια από τα οκτώ του, προριμούσε να παίζει ακόμα και μόνος του ποδόσφαιρο. Βέβαια έπαιζε εξ ίσου καλά μπάντμιντον ενώ αρκετά συχνά έκανε… άλμα εις ύψος.

Η μητέρα του Αστριντ, λάτρευε το σκι όμως τα παιδιά της έγιναν όλα ποδοσφαιριστές καθώς εκτός από τον Μάριο, ο αδερφός του Φαμπιάν παίζει στην Ουντερχάκινγκ και ο μικρότερος, Φέλιξ αγωνίζεται στην ακαδημία της Ντόρτμουντ.
ΟΙ γείτονες δεν ξεχνούν πως λόγω του ποδοσφαίρου, κυρίως τις ημέρες των αγώνων η οικογένεια γινόταν χίλια κομμάτια. Ο μπαμπά με τον Μάριο στο άλλο γήπεδο, η μαμμά με τον Φαμπιάν σε άλλο και κάποιος φίλος να τρέχει με τον μικρό Φέλιξ επίσης σε κάποιο γήπεδο.

Το μεγαλύτερο ταλέντο φυσικά ο Μάριο, το επίθετο του οποίου συμπτωματικά σημαίνι «είδωλο». Μέχρι πριν πάρει μεταγραφή στη Μπάγερν ζούσε σε ένα στούντιο 44 τετραγωνικών πάνω από το πατρικό του. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ενήλικο που πριν από λίγο καιρό ήταν ακόμα έφηβος που λατρέυει το γεγονός ότι η μητέρα του του μαγειρεύει και του πλένει τα ρούχα.   
Χαρακτηριστικό του η πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό και δεν του αρέσει όταν τον αποκαλούν «μικρό Θεό της Γερμανίας». Αντίθετα λέει πάντα στις συνεντεύξεις του ότι εμείς βάζουμε τη δουλειά αλλά ο Θεός είναι αυτός που δίνει το ταλέντο.  
Με την Εθνική Γερμανίας σε 34 αγώνες πέτυχε 11 γκολ αλλά προγανώς κανένα από αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί το χθεσινό, στον τελικό με την Αργεντινή. Αυτό λέει κι ο ίδιος αν και οι υποστηρικτές του θεωρούν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσει και αυτή την ιστορική βραδιά.

Εγινε γνωστός λόγω των επιδόσεών του με τη φανέλα του Μπορούσια Ντόρντμουντ, ενώ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λόγω της μεταγραφής του στην Μπάγερν. Οσον αφορά τα πειριοδικά ασχολούνται με τη σχέση του με την Αν Κάθριν Μπρόμελ. Ο λόγος για την καλλονή που τον αγκάλιασε μόλις έληξε ο τελικός. Είναι μαζί από το καλοκαίρι του 2012 και μονίμως παρούσα στους αγώνες του όταν δεν έχει να κάνει κάποια από τις πολλές σέξι φωτογραφήσεις της. Σε διαδικτυακές ψηφοφορίες έχει αναδειχθεί η ομορφότερη Γερμανίδα.

Σχετικά άρθρα