Ψυχαναγκασμοί: Ποιες κρυφές μας επιθυμίες εκφράζουν;

Εδώ και 6 με 7 μήνες έχω ξεκινήσει και μασάω παγάκια. Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι. Τρώω περίπου 20 με 25 παγάκια την ημέρα.

Γιατί έχω αυτή την επιθυμία; Το γεγονός ότι τρώω πάγο σημαίνει πως λείπει κάτι από τον οργανισμό μου; Να τονίσω πως είμαι κάτοικος Αυστραλίας.

Στο ερώτημα απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι συγκεκριμένο για τον πάγο σε τόσο εκτεταμένη κατανάλωση άλλη φορά. Δεν νομίζω ότι αφορά κάποιο οργανικό θέμα η κατανάλωση πάγου.

Το γεγονός πως είστε στην Αυστραλία και πως βρίσκεστε εκεί αυτή τη στιγμή με κάνει να συμπεράνω πως είτε δεν θα μείνετε για πολύ εκεί είτε δεν είστε εκεί πολύ καιρό. Μπορεί να έχετε βρει λοιπόν ένα ασυνείδητο τρόπο να διαχειρίζεστε κάτι μέσα απ’αυτό τον ψυχαναγκασμό.

Αυτό ίσως είναι κάτι που αφήσατε στη μέση προκειμένου να είστε στην Αυστραλία. Μάλλον η «επιθυμία» σας αυτή υποκαθιστά μια πραγματική επιθυμία την οποία δεν μπορείτε να εκπληρώσετε με ρεαλιστικό τρόπο.

Τι είναι αυτό που τόσο επιθυμείτε;

Η ερώτηση λοιπόν προς εσάς είναι: Τι είναι αυτό που τόσο επιθυμείτε αλλά δεν μπορείτε να το ικανοποιήσετε; Και η απάντηση δεν μπορεί να είναι αόριστη παρά έχει να κάνει με μια δική σας πολύ προσωπική και συγκεκριμένη επιθυμία.

Σκεφτείτε το και ψηλαφίστε τα συναισθήματα που σας βγαίνουν. Ονομάστε τα και δώστε τη δική σας προσωπική απάντηση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψυχαναγκασμός στη σχέση: Πώς να διαχειριστείς ένα τέτοιο άτομο;

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή: Γιατί το καλοκαίρι νιώθω θλίψη;

Λατρεύω τη συμμετρία: Μήπως είμαι ψυχαναγκαστική;

Η καλύτερη λύση για τις έμμονες ιδέες: Ψυχοθεραπεία ή αντικαταθλιπτικά;

Σχετικά άρθρα