«Περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα»

Είναι το πρόσωπο των ημερών στην Ελλάδα. Μόλις στα 18 του χρόνια κατάφερε να πετύχει δυο φορές Παγκόσμιο Ρεκόρ Εφήβων στην Κολύμβηση αλλά και να κατακτήσει ένα χρυσό και δυο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Ο Απόστολος Χρήστου, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, που ….τρέλανε τα χρονόμετρα μιλάει στο olympiacos.org για τα κατορθώματα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά και για το μέλλον του. 
 
Αποστόλη, αλήθεια περίμενες ότι θα σημειώσεις Παγκόσμιο Ρεκόρ; 
«Είχα προετοιμαστεί για να ξεπεράσω τ’ ατομικά μου ρεκόρ και να κάνω μια καλή εμφάνιση. Ήταν ανέλπιστο το Παγκόσμιο Ρεκόρ και η χαρά μου είναι μεγάλη. Είναι η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και χαίρομαι που την σημείωσα εγώ. Επιπλέον τα τρία μετάλλια που κατέκτησα ήταν για μένα πολύ σπουδαία υπόθεση και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω». 
 
Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου; 
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων της Κίνας. Θα προετοιμαστώ γι’ αυτούς με στόχο να έχω μια καλή παρουσία σαν και αυτή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος». 
 
Γιατί κολυμπάς; 
«Γιατί η κολύμβηση είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Από μικρός μ’ έχει τραβήξει και νιώθω υπέροχα στην πισίνα». 
 
Έχεις κάποιον αθλητή πρότυπο; 
«Ναι. Τον Αμερικανό, τον ύπτιο τον Πίρσολ». 
 
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας είναι σε δυο χρόνια. Είναι όνειρο σου να συμμετάσχεις; 
«Δυο χρόνια είμαι μεγάλο διάστημα. Ναι φυσικά θα ήθελα να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θα ήταν για μένα κάτι πολύ σπουδαίο».
 
Πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στην πορεία σου ο προπονητής σου, ο Νίκος Γέμελος; 
«Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Με συμβουλεύει για όλα. Έχουμε περάσει ήδη αρκετά μαζί και έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Είναι ένας από τους ανθρώπους που με οδήγησαν στα ρεκόρ και στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα». 
 
Με τις επιδόσεις σου έκανες υπερήφανους τους Έλληνες και φυσικά τον κόσμο του Ολυμπιακού. Πως νιώθεις γι’ αυτό; 
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα σε τέτοιες διοργανώσεις και κερδίζω μετάλλια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους όσοι με στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μου καθημερινά. Ευχαριστώ τον σύλλογο μου τον Ολυμπιακό».

Σχετικά άρθρα