Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σανίδα σωτηρίας το μεγάλο ξεπούλημα!
Σανίδα σωτηρίας το μεγάλο ξεπούλημα!  thumbnail

Σανίδα σωτηρίας το μεγάλο ξεπούλημα!

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν από τον Γκίκα Χαρδούβελη την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των οποίων αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιβολή νέων μέτρων το ΣεπτέμβριοΤην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, ως αντιστάθμισμα για την υστέρηση που εμφανίζεται στον τομέα των εσόδων, έριξε στο τραπέζι η τρόικα και η κυβέρνηση φέρεται να στέργει, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση ενόψει της τελικής επιθεώρησης του φθινοπώρου. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, έδωσε τη συγκατάθεσή του. Το τελευταίο κρίσιμο ζήτημα προς διευθέτηση αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών.


Μηδενικό επενδυτικό ενδιαφέρον


Την ίδια ώρα, στα… χαρτιά παρέμεινε το πρόγραμμα της τιτλοποίησης εσόδων από ακίνητα, στο οποίο είχε ποντάρει η κυβέρνηση για να μπορέσει να πετύχει τον φετινό εισπρακτικό στόχο από τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει «προσγειωθεί» στο 1,5 δισ. ευρώ. Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων(ΤΑΙΠΕΔ) έχουν καθυστερήσει σημαντικά τη μελέτη υλοποίησης αυτού του σχεδίου, που κανονικά θα έπρεπε να ήταν έτοιμη από τον περασμένο μήνα, προκειμένου το όλο εγχείρημα να τεθεί σε ισχύ από το φθινόπωρο. Το γεγονός, όμως, ότι για πολλά ακίνητα του Δημοσίου που είχαν μπει σε «τροχιά» τιτλοποίησης δεν κατέστη εφικτό να ξεκαθαρίσει το νομικό τους πλαίσιο, σε συνδυασμό με το μηδενικό επενδυτικό ενδιαφέρον και την αναθεώρηση του όλου προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, «φρέναρε» τα σχέδια της κυβέρνησης σ' αυτόν τον τομέα.


 


Αναλυτικό ρεπορτάζ στις σελίδες 3 και 44 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 15 Ιουλίου


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X