Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Θα πρέπει να δίνουμε στα μωρά χυμό ή νερό;
Θα πρέπει να δίνουμε στα μωρά χυμό ή νερό; thumbnail

Θα πρέπει να δίνουμε στα μωρά χυμό ή νερό;

Γράφει για το boro.gr ο Παιδίατρος Νίκος Βουδούρης, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών


Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας 


 Τα μωρά δεν χρειάζονται χυμούς. Στα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να δοθεί χυμός. Άνω τον 6 μηνών δίνουμε μόνο 100% φυσικό χυμό φρούτων και τους προσφέρουμε σε φλιτζάνι και όχι σε μπιμπερό.

 Για να βοηθήσουμε στην πρόληψη της τερηδόνας, μην δίνεται στο παιδί σας στο κρεβάτι χυμό με το μπουκάλι. Αν το κάνετε μόνο με σκέτο νερό.

 Περιορίστε το χυμό μέχρι 1 λίτρο την ημέρα, περισσότερο από αυτό μειώνει την όρεξη για άλλες πιο θρεπτικές τροφές, συμπεριλαμβανομένου και του μητρικού γάλακτος. Πάρα πολύ χυμός επίσης μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, συγκάματα από την πάνα, διάρροιες και υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους.

 Δώστε στο παιδί σας επιπλέον νερό αν φαίνεται διψασμένο μεταξύ των γευμάτων. Κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών λόγω εφίδρωσης προσφέρουμε νερό 2 ή περισσότερες φορές την ημέρα. Εάν ζείτε σε περιοχή που το νερό περιέχει φθόριο, θα βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικής φθοράς των δοντιών.

 Τα υγιή μωρά μέχρι 6 μηνών δεν χρειάζονται επιπλέον νερό. Το γάλα και ο μητρικός θηλασμός περιέχουν τα υγρά που χρειάζονται ( το 87% γάλακτος είναι νερό).

 Μετά την εισαγωγή των στέρεων τροφών το νερό μπορεί να προστεθεί στη δίαιτα του μωρού σας.

                              Πηγή: American Academy of Pediatrics (A.A.P.)

 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X