Πλατέλλας: «Ο Μελισσανίδης με έπεισε να μείνω στην ΑΕΚ»

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αυτός που τον έπεισε να μείνει στην ΑΕΚ, απορρίπτοντας την πρόταση της Μπέρμιγχαμ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πλατέλλα στην εφημερίδα «Βήμα της Κω»:

-Όπως πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες η αγγλική Μπέρμιγχαμ έκανε πρόταση στην ΑΕΚ για την μεταγραφή σου. Τι έγινε τελικά και δεν προχώρησε η μεταγραφή;

Έγινε μια επαφή με την ομάδα της Μπέρμιγχαμ, συζητήσαμε με την αγγλική ομάδα, απλά ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης το πήρε πάνω του το θέμα και με έπεισε να συνεχίσω στην ΑΕΚ.

-Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Ποιος ο στόχος της ομάδας σου για την νέα σεζόν, αλλά και ο δικός σου στόχος;

Σίγουρα η ομάδα έχει έναν και μόνο στόχο, την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια εκεί που της αξίζει και πρέπει να βρίσκεται. Όσον αφορά στον δικό μου στόχο, είναι να βοηθήσω με τον καλύτερο μου εαυτό την ομάδα για να πραγματοποιήσει τους στόχους της.

-Με βάση την περσινή σου πολύ καλή χρονιά με την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική θεωρείς ότι θα μπορούσες να αγωνιστείς την νέα χρονιά σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ και όχι στην Β’ Εθνική με την φανέλα της ΑΕΚ; Έχεις μετανιώσει που από ομάδα Α’ Εθνικής επέλεξες να αγωνιστείς στην Γ’ Εθνική;

Το αν θα μπορούσα να αγωνιστώ σε μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ, δεν θα μπορούσα να το κρίνω εγώ, αλλά αυτή την στιγμή η μόνη ομάδα που θέλω να αγωνιστώ είναι ΑΕΚ. Όσο για το αν μετάνιωσα που πήγα σε Γ’ Εθνική από Α’ Εθνική, δεν το σκέφτηκα καθόλου και ίσα-ίσα που αναδείχθηκα μέσα από αυτή την μεγάλη ομάδα.

-Έχοντας αγωνιστεί και στα τοπικά μας πρωταθλήματα (με την φανέλα του Ανταγόρα) θεωρείς ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα προόδου;

Όχι! Ακριβώς το αντίθετο. Οι ομάδες εδώ, πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο και είναι κρίμα για το νησί μας, διότι βγάζει πολλά νέα ταλέντα που λογικά θα χαθούν.

-Σήμερα πλέον είναι πιο εύκολο για έναν νέο ποδοσφαιριστή να πάρει μεταγραφή από ένα τοπικό πρωτάθλημα σε επαγγελματική ομάδα;

Σίγουρα είναι δύσκολο να φύγει από ένα τοπικό πρωτάθλημα και να πάει σε επαγγελματική ομάδα, αφού δεν υπάρχει κάποιος για να προωθήσει τους παίκτες και να αναδείξει το ταλέντο τους.

-Θεωρείς ότι στην Κω υπάρχουν προπονητές, αλλά και οι προϋποθέσεις ώστε να αναδειχθούν νέα ταλέντα;

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι προπονητές που μπορούν να βοηθήσουν κάποια παιδιά απλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

-Ποια είναι τα συστατικά που χρειάζεται ένας νέος ποδοσφαιριστής για να καταφέρει να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο;

Καταρχάς θέλει πολλές θυσίες για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, θέλει πάρα πολύ δουλειά, υπομονή και να αγαπάει αυτό που κάνει!

-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος-όνειρο σου για την ποδοσφαιρική σου καριέρα;

Ένας στόχος μου είναι να πατήσω το πόδι μου στην Αγία-Σοφιά και όνειρο μου είναι να φορέσω την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος!

-Πώς είδες την Εθνική μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είσαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια της;

Ήταν μια καλή προσπάθεια, αφού κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία να περάσει στους 16 καλύτερους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παραλίγο στους 8, αλλά γενικά όλοι οι έλληνες είναι περήφανοι για την προσπάθεια τους.

Σχετικά άρθρα