Ικανοποίηση και επιμονή

Ήθελε να πετύχει πολλά περισσότερα ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό του επί Ολλανδικού εδάφους, αλλά το αποτέλεσμα ασφαλώς και δεν ικανοποίησε. Ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Μόνο που στα φιλικά παιχνίδια δεν δίνεται απαραίτητα βαρύτητα στα αποτελέσματα. Σίγουρα, ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα. Αλλά. όταν δεν έχεις ολοκληρώσει το ρόστερ σου, λείπουν ένα σωρό παίκτες από την ομάδα και οι νέοι δείχνουν στοιχεία που προκαλούν τον θαυμασμό του Αγγελου Αναστασιάδη, σίγουρα διαπιστώνει κάποιος πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ο Άγγελος δήλωσε ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των νέων παικτών, αλλά και επίμονος. Όπως και όλοι οι συνεργάτες του. Ο στόχος είναι να πετύχουν. Να φτιάξουν ομάδα. Και παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, τις δύο ήττες, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτιάξει ομάδα. Γιατί έχει προπονητή με επιμονή και μεθοδικότητα, έχει και παίκτες που διαθέτουν ποιότητα και ταλέντο και δείχνουν πως μπορούν να προσαρμοστούν σε πιο επαγγελματικά δεδομένα.

Κατά γενική ομολογία, ο ΠΑΟΚ στα δυο πρώτα φιλικά του παιχνίδια, αντιμετώπισε δύο ομάδες που είναι πιο έτοιμες. Η Ουκρανική Ντνίπρο για παράδειγμα που θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπίονς Λιγκ, είναι σε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας από τον ΠΑΟΚ. Ο Μάρκεβιτς έχει τους περισσότερους παίκτες στην διάθεσή του. Ε, απέναντι σε αυτή την ομάδα, ο ΠΑΟΚ χωρίς να θέλξει, έδειξε ορισμένα στοιχεία που αξίζουν προσοχής. Μεσοεπιθετικά, ο ΠΑΟΚ υστέρησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είχε όμως στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά αυτή την πίεση που θα μπορούσε να του αποφέρει ένα γκολ.

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν αδυναμίες, οι οποίες θα καλυφθούν μόλις αποκτηθούν οι παίκτες που όλοι περιμένουν. Ομως και αυτές οι αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στα δύο πρώτα φιλικά, μπορούν να διορθωθούν από τους ίδιους τους παίκτες που ήδη αγωνίζονται. Υπάρχει ικανοποίηση για την προσπάθεια και επιμονή για να πετύχουν στον ΠΑΟΚ αυτό που άρχισαν.

Σχετικά άρθρα