Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Ο δύο ετών γιος μου δεν κάνει προσπάθειες να μιλήσει. Μήπως πρέπει να επισκεφτούμε λογοθεραπευτή;
Ο δύο ετών γιος μου δεν κάνει προσπάθειες να μιλήσει. Μήπως πρέπει να επισκεφτούμε λογοθεραπευτή; thumbnail

Ο δύο ετών γιος μου δεν κάνει προσπάθειες να μιλήσει. Μήπως πρέπει να επισκεφτούμε λογοθεραπευτή;


Ρωτά ο αναγνώστης μας Νίκος Ρ.


Ο γιος μου ηλικίας 27 μηνών δεν έχει αρχίσει να μιλάει ακόμα κανονικά ούτε να κάνει προτάσεις των 3 λέξεων Οι μόνες λέξεις που λέει είναι οι κλασσικές μπαμπα μαμα παππου γιαγια και καμιά 7-8 λέξεις που εμείς οι γονείς καταλαβαίνουμε Το παιδί δεν έχει πρόβλημα αντίληψης ακοής η κάποιο άλλο καθώς καταλαβαίνει τα πάντα που του λέμε επίσης η νοημοσύνης του είναι σε σχετικά καλό επίπεδο Υπακούει σε σύνθετες που του δίνουμε Με την σύζυγό μου πιστεύουμε ότι δεν προσπαθεί να μιλήσει καθώς έχει βολευτεί με το ότι καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του Επίσης από την νέα σχολική χρονιά θα τον ξεκινήσουμε παιδικό σταθμό θα τον βοηθήσει Πιστεύετε ότι πρέπει να επισκεφτούμε λογοθεραπευτή ή να περιμένουμε ακόμα λίγο Μήπως είναι ακόμα μικρός και δεν θα είναι συνεργάσιμος με τον ειδικό Ευχαριστούμε εκ τον προτέρων 


Απαντάει η Δρ Κωνσταντίνα Γκόλτσιου Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος


Όταν ο γονέας ανησυχεί, συνήθως υπάρχει λόγος. Καλό είναι λοιπόν να συμβουλευτείτε έγκαιρα έναν αναπτυξιολόγο σχετικά με οτιδήποτε μπορεί να έχετε παρατηρήσει. Ο ειδικός αναπτυξιολόγος θα εκτιμήσει κατάλληλα αν πρέπει να προχωρήσει σε διαγνωστικές διαδικασίες ή πρόκειται απλά για φυσιολογικές παραλλαγές της ανάπτυξης.


Ο αναπτυξιολόγος είναι εκπαιδευμένος για να εκτιμά παιδία από τη βρεφική ήδη ηλικία. Γενικότερα πάντως όσο μικρότερο είναι το παιδί όταν επισκεφτεί τον αναπτυξιολόγο τόσο καλύτερα, καθώς η έγκαιρη ανίχνευση και πρώιμη παρέμβαση ακόμα και σε απλές περιπτώσεις οδηγεί σε πολύ καλά αποτελέσματα βελτίωσης, μείωση του άγχους τόσο της οικογένειας όσο και του παιδιού ενώ βοηθά ταυτόχρονα στην διαπίστωση και στην χρήση όλων των δυνατοτήτων του παιδιού τόσο σε ψυχοσυναισθηματικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X