Η Ισπανία έκανε το… δώρο στην Εθνική

H Iσπανία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς επικράτησε με 59-76 και αυτό που απομένει είναι η Ελλάδα να πάρει τη νίκη κόντρα στην Σλοβενία, ώστε να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Η Ισπανία άφησε εκτός της επόμενης φάσης της Μεγάλης Βρετανίας, εξασφάλισε την δική της πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ των Νέων και έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική ομάδα, εφόσον επικρατήσει στο ματς απέναντι στους Σλοβένους να πάρει την πρόκριση για την φάση των «8» του Ευρωμπάσκετ.

Παρά την καλή μέρα του Γκιγέρμο Ερνανγκόμεθ η Ισπανία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο πρώτο μέρος και μάλιστα βρέθηκε με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου πίσω στο σκορ (31-29). Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν και οι Ισπανοί κυριάρχησαν φτάνοντας από το τρίτο δεκάλεπτο σε διψήφια διαφορά και τελικά στη νίκη. Η Μεγάλη Βρετανία, με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στη δεύτερη φάση, θα παίξει σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-12.

Διαιτητές: Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Γκουριόν (Ισραήλ), Γκαμπάρα (Σλοβακία).
Δεκάλεπτα: 8-10, 31-29, 47-59, 59-76.
Μ. Βρετανία (Λάιχνερ): Γκράχαμ 9, Νέλσον 17 (1), Σπένσερ 5 (1), Εμβουεζόλο, Μέρτο, Γιανγκ 5, Μακέι 9, Σέντανς 6 (2), Λόσον, Μπίγκμπι-Ουίλιαμς 8.
Ισπανία (Πονσαρνάου): Μαρτίν, Πάουλι 3 (1), Βιθέδο 10 (1), Μπριθουέλα 6, Σανς 5 (1), Γκ. Ερνανγκόμεθ 16, Ντίαθ 16 (1), Σάιθ 5, Αμπάλδε 6 (2), Νογκές 7 (1), Χ. Ερνανγκόμεθ, Ιριάρτε 2.

Σχετικά άρθρα