Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σχέδιο παράτασης για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις στην Εφορία
Σχέδιο παράτασης για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις στην Εφορία  thumbnail

Σχέδιο παράτασης για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις στην Εφορία

Το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, για να μην χάσουν το αφορολόγητο όριο όσοι δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός της κανονικής προθεσμίας και παρά την παράταση που είχε δοθεί.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», με τροπολογία που ενδεχομένως κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, θα δίνεται χρονικό περιθώριο άλλων 2-3 ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους. 

Επίσης, για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους. 

Έτσι, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου, αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών.


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X