Αρχική / Ψυχολογία / Αυτοπεποίθηση / Αυτοπεποίθηση: Τι πρέπει να κάνεις καθημερινά για να την αποκτήσεις;
Αυτοπεποίθηση: Τι πρέπει να κάνεις καθημερινά για να την αποκτήσεις; thumbnail

Eυτυχία, 14 ετών

Αυτοπεποίθηση: Τι πρέπει να κάνεις καθημερινά για να την αποκτήσεις;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ψυχολόγων μας: 


Γεια σας είμαι 14 χρονών και δεν έχω καθόλου αυτοπεποίθηση σε τίποτα απολύτως πιστεύω πως είμαι ότι πιο άχρηστο υπάρχει πάνω στη γη μπορώ να το αλλάξω αυτό;


Ευτυχία. 


Απευθύναμε το ερώτημά σου στην Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική ΕπΣχινά


Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη ΚΕΑΔΔ – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Διατροφικών Διαταραχών

Αγαπητή 14χρονη Ευτυχία

 

η αυτοπεποίθηση είναι κάτι αναγκαίο να χτίζουμε κάθε μέρα οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις πολύ στα σοβαρά τη φροντίδα του εαυτού σου. Είσαι, φυσικά, πολύ νέα, και βεβαίως χρειάζεσαι τη στήριξη και της οικογένειας και των φίλων σου. Μαζί με όλα αυτά, θα ήθελα να εστιάσεις την προσοχή σου κι εσύ στις ανάγκες σου και στις επιθυμίες σου. Φρόντισε το σώμα σου με καλή διατροφή, παιγνίδι και άσκηση, αλλά και ξεκούραση και καλό ύπνο. Φρόντισε το μυαλό σου με καλά βιβλία, καλές ταινίες και καλές συζητήσεις. Φρόντισε την ψυχή σου κάνοντας παρέα με καλούς ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου και σε αρμονία με τον κόσμο γύρω σου. 

 

Σε αυτή την ηλικία, σίγουρα θα έχεις πολλές απορίες για τον κόσμο και για τον εαυτό σου: κοίτα γύρω σου με προσοχή και διάλεξε τους ανθρώπους στους οποίους μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στη γνώμη τους και την καθοδήγησή τους. Συχνά τέτοια άτομα είναι πολύ κοντά μας και δεν τους βλέπουμε! Μπορεί να είναι (εκτός από την οικογένεια) και κάποιος καθηγητής σου, ο προπονητής σου, μία θεία, μία οικογενειακή φίλη. 

 

Διάλεξε, επίσης, με προσοχή τις παρέες σου και παρατήρησε αν αυτές σε κάνουν να "νιώθεις καλύτερος άνθρωπος", να μαθαίνεις, να δοκιμάζεις όμορφα και υγιή πράγματα και να χαίρεσαι τη ζωή. Ένας καλός κανόνας να ακολουθείς είναι το να μην κάνεις τίποτα που δε θα ήθελες να ξέρουν οι άλλοι για σένα… Όποτε αναρωτιέσαι αν κάτι είναι καλό για σένα ή όχι, μπο

 μπορείς να ρωτήσεις τη γνώμη κάποιων μεγαλύτερων που σέβεσαι. Ρώτα, όποτε δεν είσαι σίγουρη και μην κάνεις πράγματα βιαστικά και πρόχειρα. Σου εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι, με πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσεις από όλα αυτά που σου έγραψα!


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X