Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Μεγάλο κόλπο βρεφονηπιακών σταθμών-Τα τσέπωναν από παντού!
Μεγάλο κόλπο βρεφονηπιακών σταθμών-Τα τσέπωναν από παντού!  thumbnail

Μεγάλο κόλπο βρεφονηπιακών σταθμών-Τα τσέπωναν από παντού!

Λαβράκι έβγαλε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, που επιδοτούνταν από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.


Ελέγχθηκαν πέντε βρεφονηπιακοί σταθμοί και διαπιστώθηκαν οικονομικές παραβάσεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε δύο περιπτώσεις:  • Βρεφονηπιακός σταθμός στον Πειραιά, είχε χρηματοδοτηθεί από το Ε.Σ.Π.Α. με το συνολικό ποσό των 106.400,00 €  • Βρεφονηπιακός σταθμός στο Βόλο Μαγνησίας, είχε χρηματοδοτηθεί για τη φύλαξη 118 νηπίων με το συνολικό ποσό των 461.700,00€ για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν παρείχε στους γονείς. Επίσης διαπιστώθηκε ότι χρέωνε υπηρεσίες μετακίνησης και σίτισης που δεν παρείχε.


Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είχαν συνάψει συμβάσεις και λάμβαναν μεγάλα ποσά για την κάλυψη του συνολικού κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου οι γονείς να μην προβαίνουν σε πληρωμή τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή καταβολή οποιουδήποτε άλλου αντιτίμου (σίτιση, μετακίνηση από την οικία κ.λπ.).


Οι συγκεκριμένοι όμως βρεφονηπιακοί σταθμοί, απαιτούσαν από τους γονείς να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για τη μετακίνηση των παιδιών, ισχυριζόμενοι ότι το πρόγραμμα δεν αφορούσε καθόλου μετακίνηση.


Ανάλογη "πρακτική" ακολουθούσαν και στο θέμα της σίτισης, δεδομένου ότι προσφέρονταν γεύματα έναντι χρηματικής αμοιβής ή σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρονταν μικρότερος αριθμός γευμάτων από τον προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση, κατά παρέκκλιση του προγράμματος, που απαγόρευε την οποιαδήποτε χρέωση στους γονείς.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και η συνταχθείσα Έκθεση Φορολογικού Ελέγχου απεστάλη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X