Επιλογές από το Γιουρόπα

140 ΤΡΕΝΤΣΙΝ – ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ 1 2,10

Η αναμέτρηση δεν διεξάγεται στη φυσική έδρα της Τρέντσιν επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Το γήπεδο που θα παίξει πάντως, βρίσκεται μόλις 12 χλμ. μακριά από το δικό της οπότε θα έχει τη στήριξη των οπαδών της.

Η Τρέντσιν έχει κάνει δύο πολύ καλές σεζόν στη Σλοβακία, ενώ πέρυσι είχε αποκλείσει την Γκέτεμποργκ στην Ευρώπη. Εχει ενισχυθεί αρκετά, βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, καθώς έχει δώσει ήδη το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, ενώ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά της όπου σε έξι ματς πέτυχε πέντε νίκες και υπέστη μόλις μία ήττα. Το σημαντικότερο ήταν ότι πέτυχε γκολ σε όλα, στα τέσσερα εξ αυτών δέχτηκε κιόλας.

Η Βοϊβοντίνα είναι από τα μεγάλα ονόματα της Σερβίας, αντιμετωπίζει όμως αρκετά οικονομικά προβλήματα. Αλλαξε διοίκηση στα μέσα Ιουνίου, προσπαθεί από τότε να ενισχυθεί. Δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, ενώ έδωσε μόλις δύο φιλικά παιχνίδια (0-1-1), δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

167 ΛΙΝΦΙΛΝΤ – ΑΪΚ 2 1,75

Η αναμέτρηση δεν διεξάγεται στη φυσική έδρα της Λίνφιλντ επειδή γίνονται έργα ανακατασκευής. Το γήπεδο που θα παίξει πάντως, βρίσκεται μόλις 39 χλμ. μακριά από το δικό της οπότε θα έχει τη στήριξη των οπαδών της.

Η Λίνφιλντ προέρχεται από τη Βόρειο Ιρλανδία όπου το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν είναι υψηλό. Με τα χίλια ζόρια ξεπέρασε το εμπόδιο της Τόρσαβν από τα Νησιά Φερόε στον προηγούμενο γύρο. Αυτό θα είναι το 100ο παιχνίδι της στην Ευρώπη, οι επιδόσεις της έως τώρα είναι στο 16-29-54. Δεν είναι καλά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, αναμένεται να μείνει από δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο. Λογικό το παραπάνω, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει, ενώ έδωσε μόλις ένα φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της (νίκησε 2-1 την άσημη Λούγκγκαλ).

Η ΑΪΚ είναι το μεγάλο φαβορί του εν λόγω ζευγαριού. Βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση επειδή το πρωτάθλημα Σουηδίας είναι σε εξέλιξη (έχουν γίνει ήδη δύο αγωνιστικές μετά την επανέναρξή του). Το ρόστερ της είναι τουλάχιστον μία κλάση ανώτερο από αυτό της αντιπάλου της (έχει μόνο Βορειορλανδούς παίκτες η Λίνφιλντ), διαθέτει αρκετή ποιότητα από τη μέση και μπροστά, έχει εύκολο το γκολ, ενώ δεν θα… μασήσει από το ξύλο που θα παίξουν οι Βορειοιρλανδοί, καθώς και στη Σουηδία οι… ξυλοκόποι είναι αρκετοί!

Η «ΒΟΜΒΑ»

151 ΝΕΜΑΝ – ΧΑΦΝΑΦΙΟΡΝΤΟΥΡ 2Χ 3,10/3,25

 

Σχετικά άρθρα