Αρχική / Μόδα & Ομορφιά / Όταν η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας…
Όταν η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας... thumbnail

Όταν η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας…

Το 1872, η μετάφραση των τελευταίων τεσσάρων γραμμάτων του αποσπάσματος του  ́ ́Ι Ching ́ ́ στα Ιαπωνικά, Βan Butsu Shi Sei, χρησιμοποιήθηκε ως η ρίζα του ονόματος της εταιρίας. Η μετάφραση αυτή υποδηλώνει την εταιρία που συμβάλλει στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.


Πιστή στις ρίζες της, η Shiseido χρησιμοποιούσε ανέκαθεν απαράμιλλες τεχνολογίες και όμορφες συσκευασίες στην προσπάθειά της να βελτιώνει όλες τις πτυχές της ζωής των πελατών της.


Μια επιστημονική διερεύνηση σώματος, μυαλού, πνεύματος και ομορφιάς.


Η φιλοσοφία της Ανατολής, υποστηρίζει ότι για να διατηρήσουμε την ομορφιά της επιδερμίδας μας, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά που κρύβεται μέσα μας. Σε αντιδιαστολή η Δυτική φιλοσοφία αντιμετωπίζει την ομορφιά σαν ένα εξωγενές στοιχείο που πρέπει να δημιουργηθεί και ενίοτε να διορθωθεί όταν τα πρώτα σημάδια του χρόνου  ́ ́χτυπήσουν ́ ́ την πόρτα μας. Με βάση αυτή τη διαφοροποίηση, η βιομηχανία των καλλυντικών στις Δυτικές χώρες δημιουργεί προϊόντα που έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε ατέλεια της επιδερμίδας – ρυτίδες, πανάδες, ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο – και να την καλύψουν. Έτσι στοχεύουν σε ένα αποτέλεσμα τεχνητό, μη φυσικό που δρα στην επιφάνεια του δέρματος.


Επειδή η εμφάνιση μας έχει άμεση σχέση με το πώς αισθανόμαστε, η Shiseido συνυφασμένη με τη φιλοσοφία της Άπω Ανατολής, αντιμετωπίζει την επιστήμη της ομορφιάς ως κάτι που εκτείνεται πολύ βαθύτερα από το δέρμα. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο άνθρωπος αποτελείται από ένα πολύπλοκο σύστημα και ότι το δέρμα δεν είναι ανεξάρτητο από το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η αρωματο…ψυχολογία (aromachology) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα προϊόντα της εταιρίας αφού από τις αρχές της δεκαετίας του  ́90, η πρωτοποριακή έρευνα της Shiseido αποδεικνύει ότι η οσμή και η μυρωδιά δεν επιδρούν μόνο στο ανθρώπινο μυαλό και το σώμα αλλά επηρεάζουν και τις λειτουργίες του δέρματός μας.


 


Έτσι στα εργαστήριά της Shiseido, η έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στη σύσταση των καλλυντικών και τη βιολογία του δέρματος. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο και εξετάζει τις σωματικές, πνευματικές, διανοητικές και συναισθηματικές μας αντιδράσεις σε ότι συμβαίνει γύρω μας με στόχο την επανόρθωση και την ενδυνάμωση.


Η θεμελιώδης αξία που κρύβεται πίσω από την έρευνά της, είναι η θεωρία της ομοιόστασης που η Shiseido έχει υιοθετήσει – η άποψη δηλαδή ότι σε όλα τα επίπεδα, η τάση της ανθρώπινης φύσης είναι να προσαρμόζεται και να επιδιώκει την ισορροπία. Για τη δημιουργία νέων τεχνολογιών στο χώρο της ομορφιάς, στηριζεται στην έμφυτη ικανότητα του σώματος να αυτο-θεραπεύεται και να βρίσκει την ισορροπία του, προκειμένου να δώσει στο δέρμα τη δύναμη να διατηρείται από μόνο του στην πιο υγιή κατάσταση- εφ ́ όρου ζωής.


Κάτω από τη γυναικεία επιδερμίδα, υπάρχουν αδρανείς δυνάμεις που έχουν τη δύναμη να μεγιστοποιήσουν την ομορφιά της. Η παγκόσμια μάρκα Shiseido εστιάζει στο να αφυπνίσει και να ενισχύσει τις δυνάμεις αυτές με σκοπό να αναδείξει την προσωπική ομορφιά με ένα ξεχωριστό τρόπο. Η προηγμένη της τεχνολογία έχει αναπτυχθεί μέσα από την έρευνα για το δέρμα, το σώμα και το μυαλό για να εξελιχθεί σε αυτό που ονομάζουμε ανθρώπινη επιστήμη.


Στη Shiseido συνδυάζουν αυτές τις εξελίξεις με εξαιρετικά στοιχεία για να δημιουργήσουν τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες στη φροντίδα του δέρματος, στο μακιγιάζ και στο άρωμα, με σκοπό να φέρει στην επιφάνεια την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.


Ένα νέο, καινοτόμο προϊόν το οποίο αποτελεί μια έκρηξη ενέργειας και θα φέρει αλλαγές ακόμη και στην ίδια τη φιλοσοφία μας, θα κυκλοφορήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X