Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πάτρα: Κακοποιημένα 150 παιδιά
Πάτρα: Κακοποιημένα 150 παιδιά thumbnail

Πάτρα: Κακοποιημένα 150 παιδιά


Υπό παρακολούθηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων βρίσκονται αυτή την στιγμή 150 παιδιά, καθώς αποδείχθηκε ότι έχουν κακοποιηθεί σωματικά από τους γονείς τους ή ακόμα και συγγενικά πρόσωπα, όπως αποκάλυψε στο patrastimes.gr, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής Θεοχάρης Μασσαράς.

Τα παιδιά είναι ηλικίας από 2 μέχρι και 14 ετών, τα οποία από πολύ νωρίς είδαν και έζησαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, τις περισσότερες φορές από το χέρι του ίδιου του πατέρα τους, με την ανοχή της μητέρας, η οποία μόνο σε μία περίπτωση κατήγγειλε το σύζυγό της, προσπαθώντας να προστατέψει τα δύο της παιδιά.

Οι ανώνυμες καταγγελίες προς τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου γίνονται από γείτονες ή συγγενείς των οικογενειών, που δεν μπορούν να επιτρέψουν ένα μικρό παιδί να κακοποιείται αβοήθητο.

«Μία μητέρα μόνο από τις 150 περιπτώσεις, απευθύνθηκε σε εμάς για την προστασία των παιδιών της, που κακοποιούνταν με ξυλοδαρμούς από τον πατέρα τους. Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, προχώρησε σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα αυτός ο άνθρωπος, που έχει μετανιώσει, βλέπει ανά διαστήματα τα παιδιά του, σε παιδότοπο της πόλης, υπό το άγρυπνο βλέμμα κοινωνικών λειτουργών», επεσήμανε στο ο κ. Μασσαράς.

Κάποια από τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ιδρύματα ή συλλόγους όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ άλλα επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά ο έλεγχος είναι καθημερινός από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μην ξανατεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών. Όπως συμπλήρωσε οι υπόλοιπες μητέρες, δεν αποκαλύπτουν τον άγριο και καθημερινό ξυλοδαρμό των παιδιών, είτε γιατί φοβούνται στην αντίδραση του άντρα τους, είτε γιατί και αυτές είναι θύματα συχνών ξυλοδαρμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, φιλοξενούνται δύο γυναίκες από την Πάτρα, η μία εκ των οποίων έχει μαζί και τα μικρά παιδιά της.

«Δεν ξέρετε τι είναι να σου ζητάει βοήθεια μία γυναίκα η οποία σε αντικρύζει με μαυρισμένα μάτια και άσχημα χτυπημένη στο πρόσωπο και σε αρκετά σημεία του σώματος της και σκέφτεσαι ότι οι πιο πολλές ντέπονται να το πράξουν, φοβούμενες το κοινωνικό σκάνδαλο ή την πιο βίαιη αντίδραση του συζύγου της μόλις τον συλλάβει η αστυνομία», σχολίασε ο κ. Μασσαράς, εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο ο Δήμος δεν έχει αποκαλύψει που στεγάζεται ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών.

Και ενώ τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται δραματικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας και αφορούν ζευγάρια, τόσο χαμηλού βιοτικού επιπέδου και μόρφωσης, όσο ευκατάστατες οικογένειες με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το προσωπικό του κοινωνικού τομέα εκπαιδευμένο και με ειδικότητα, απαρτίζεται μόλις από μόνιμους κοινωνικούς λειτουργούς, τρεις από τους οποίους προέρχονται από την διεύθυνση της πρόνοιας.


 Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X