«Ελεύθεροι» Μανιάς, Κύργιας με παρέμβαση ΠΣΑΠ

Με παρέμβαση του ΠΣΑΠ βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή στο θέμα της αποδέσμευσης του Μιχάλη Μανιά και του Μιχάλη Κύργια από τον Άρη. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου με τη συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών, του προέδρου του ΠΣΑΠ, Διονύση Δημόπουλου, και των ιθυνόντων του Άρη Παναγιώτη Στεφανίδη και Κώστα Ελευθεριάδη όπου και συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Έτσι λοιπόν, ο Μανιάς και ο Κύργιας είναι πλέον ελεύθεροι να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με την συμμετοχή του προέδρου του ΠΣΑΠ, Διονύση Δημόπουλου, των ποδοσφαιριστών του Άρη, Μιχάλη Μανιά και Μιχάλη Κύργια, των παραγόντων του Άρη, Στεφανίδη και Ελευθεριάδη και του εκπροσώπου των ποδοσφαιριστών, Κίμωνα Κοκορόγιαννη, βρέθηκε η χρυσή τομή για την λύση της συνεργασίας των δυο ποδοσφαιριστών με την ΠΑΕ Άρης, με τρόπο τέτοιο ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική επικύρωση των συμφωνηθέντων.

Πλέον με την λύση της συνεργασίας τους, οι Μιχάλης Μανιάς και Μιχάλης Κύργιας, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους όπου αυτοί επιθυμούν, δίχως την παραμικρή δέσμευση.

Και οι δυο συνάδελφοι, ευχαρίστησαν τον ΠΣΑΠ για την μεσολάβηση και το ενδιαφέρον του ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Δημόπουλος, τόνισε:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι όχι μόνο οι συνάδελφοί μας, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διαδικασία εμπιστεύτηκαν τον ΠΣΑΠ ως θεματοφύλακα των θεσμών που αφορούν τις συνεργασίες στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή συνέχεια στην καριέρα τους και ελπίζουμε ότι θα είναι λιγότερα στο μέλλον τα προβλήματα για την ιστορική ομάδα του Άρη».

Η δήλωση του Μιχάλη Μανιά:

«Ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Δυστυχώς όμως μπήκε σε περιπέτειες που κατέληξαν στον υποβιβασμό του. Προσπάθησα να υπηρετήσω τον Άρη με αφοσίωση και επάρκεια. Το υπέροχο κοινό του θα κρίνει αν τα κατάφερα. Στη παρούσα φάση όμως, αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρο της υψηλότερης αθλητικής διαδρομής, ανοίγοντας τα φτερά μου, με τις προοπτικές που αναμφίβολα ενισχύθηκαν με το πέρασμά μου από τον Άρη. Δεν θέλησα, αν και θα μπορούσα, να κάνω προσφυγή. Απέφυγα να ζημιώσω τον Άρη που τόσο αγαπώ. Χάρισα σχεδόν όλα όσα μου οφείλονταν συν τα μελλοντικά δεδουλευμένα – πήρα μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στην εφορία – και φεύγω, μετά την συμφωνία με τους κ.κ. Στεφανίδη και Ελευθεριάδη, σαν φίλος με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη (παρά την σφοδρή επιθυμία των παραγόντων και του κόσμου του Άρη να παραμείνω).

Ευχαριστώ τον Π.Σ.Α.Π. για την συνδρομή του, κρατώ τα καλύτερα από τον Άρη, εύχομαι να γυρίσει εκεί όπου ήταν και ανήκει, παρακαλώ τον κόσμο του Άρη να σεβασθεί την επιθυμία μου και ελπίζω να αναγνωριστεί η ουσιαστική χειρονομία μου απέναντι στην ομάδα».

Η δήλωση του Μιχάλη Κύργια:

«Το κεφάλαιο Άρης έκλεισε σήμερα για μένα μετά την συναινετική λύση του συμβολαίου μου. Η συνεννόηση με τους παράγοντες του Άρη κ.κ. Στεφανίδη και Ελευθεριάδη και η αποφασιστική συμβολή του ΠΣΑΠ οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Εδώ, θα ήθελα να τονίσω για τους παράγοντε του Άρη, ότι πρόκειται για κυρίους με «Κ» Κεφαλαίο, οι οποίοι πραγματικά κατέβαλαν εξαντλητικές προσπάθειες, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της διοίκησης, αλλά και ταυτόχρονα του φίλαθλου κόσμου του Άρη, ώστε να παραμείνω στην ομάδα, όμως εγώ ήδη είχα αποφασίσει ότι θέλω να αποχωρήσω.

Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να είχα παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκα από την ομάδα και μερίδα του κόσμου, αισθάνομαι ότι τίμησα και με το παραπάνω τον Άρη και την πολυδιάστατη όσο και ιστορική παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ήθελα να μείνω στον Άρη μετά απ΄ όσα προηγήθηκαν, αλλά και δεν ήταν επιθυμία μου να του προκαλέσω περισσότερα προβλήματα απ΄όσα ήδη έχει. Χάρισα το συντριπτικό μέρος των οφειλομένων απέναντί μου, φεύγω ως ελεύθερος ποδοσφαιριστής με το κεφάλι ψηλά, ξεχνώ τις κακές στιγμές, κρατώ μόνο τις όμορφες εικόνες και αποχωρώ με τον Άρη στην καρδιά μου, με την ελπίδα ότι θα τον δω σύντομα να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του με τον κόσμο του αταλάντευτα στο πλευρό του, οδηγώ στη νέα ανοδική πορεία του».

Σχετικά άρθρα