Πρίφτης και επίσημα στον Άρη

Μετά από την προφορική συμφωνία του Δημήτρη Πρίφτη με την διοίκηση του Άρη, ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Έλληνα τεχνικό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή, Δημήτρη Πρίφτη, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Δημήτρης Πρίφτης επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον γι’ αυτόν, καθώς έχει βρεθεί στον πάγκο του ΑΡΗ τη σεζόν 2009-2010 ως άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη και στη συνέχεια του Ντέιβιντ Μπλατ.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Πρίφτη

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου 1968 στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με την προπονητική ξεκίνησε αρχικά μέσω των τμημάτων υποδομής του ΑΝΟΓ, του Άρη Γλυφάδας και του ΓΣ Αργυρούπολης, ενώ ακολούθησε η γυναικεία ομάδα του Κρόνου και των Εσπερίδων (1998-2000). Επόμενος σταθμός του ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας και η Δάφνη δίπλα στον Ντιρκ Μπάουερμαν. Ακολούθησε η ΑΕΚ, της οποίας αποτέλεσε μέλος του τεχνικού τιμ από το 2003 έως το 2009, οπότε και κλήθηκε να συνεργαστεί με τον Φώτη Κατσικάρη και εν συνεχεία με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο της ομάδας μας (2009-2010). Μετά από το πέρασμά του από τον ΑΡΗ, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Καβάλα (σεζόν 2010-2011 και 2011-2012). Ακολούθησε ο Ίκαρος Καλλιθέας και ο Κολοσσός Ρόδου, από όπου και αποχώρησε για να ολοκληρώσει τη σεζόν 2013-2014 στον Παναθηναϊκό, ως συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι από το 2008 μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών. Δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη κατέλαβε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και με τον Γιόνας Καζλάουσκας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με τον Ηλία Ζούρο, με τον οποίο κατέκτησε την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, που έστειλε την Εθνική ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά. Η νέα χρονιά τον βρίσκει στην Εθνική ομάδα στο πλευρό του Φώτη Κατσικάρη.

Σχετικά άρθρα