Η προσεγμένη μίξη στον Ολυμπιακό

Παρατηρώντας κανείς το ρόστερ του Ολυμπιακού να οδεύει προς την τελική διαμόρφωσή του, διαπιστώνει ότι έχει σχεδιαστεί μια ομάδα που σε κάθε της γραμμή διαθέτει όχι απλώς πολλούς πολύ καλούς ποδοσφαιρστές, αλλά και με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Κατά βάση ο νέος Ολυμπιακός θα είναι ξανά νεανικός σε ηλικίες, αλλά έχει υπάρξει η φροντίδα για ποδοσφαιριστή εμπειρίας με ηγετικό ρόλο σε αγώνες, προπονήσεις και αποδυτήρια, σε άμυνα, κέντρο και επίθεση.

Στην οπισθογραμμή υπάρχουν και Έλληνες διεθνείς στα ντουζένια τους (Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας), ακραίοι-«σφαίρες» όπως ο Ομάρ και ο Μασουάκου, αλλά και «δάσκαλοι» όπως ο Αμπιντάλ και ο Αβραάμ.

Στο κέντρο μπαρουτοκαπνισμένοι άσοι όπως ο Μανιάτης, παίκτες αστέρια όπως ο Κασάμι και ο Ντοσεβί, νέα παιδιά με διάθεση καθιέρωσης όπως ο Σάμαρης, ο Γιαταμπαρέ και ο Μπουχαλάκης, αλλά και ο πολύπειρος καθοδηγητής Τσόρι Ντομίνγκες.

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός πάει να πάρει τοπ κλας άσους μέχρι 25 ετών όπως ο Μπόγιαν, ο Πουλίδο και ο Φόσεν, αλλά κράτησε και τον Σαβιόλα που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα του κόσμου με τους κορυφαίους συλλόγους.

Είναι μια στρατηγική προφανώς μελετημένη, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα ένας «προπονητής αγωνιστικού χώρου» που θα έχει τη δυνατότητα σε κάθε τομέα του παιχνιδιού να κουμαντάρει με την εμπειρία του μια ενθουσιώδη και γεμάτη ταλέντο ομάδα…

Σχετικά άρθρα