Μορφέσης: «Συγκέντρωση στην άμυνα»

Ο Γιώργος Μορφέσης, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών, λίγα λεπτά μετά το πέρας του άτυχου αγώνα με την Ολλανδία και  την ήττα της Ελληνικής ομάδας με 9-7, που σηματοδοτεί την κατάληψη της 3ης θέσης  στον όμιλο και την αντιμετώπιση της Ιταλίας στο κρίσιμο και αποφασιστικό χιαστί παιχνίδι της Τρίτης (19:00), έκανε τις κάτωθι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: « Θεωρώ ότι στο σημερινό παιχνίδι (σ.σ χτεσινό) με την Ολλανδία ήμασταν εμφανώς ανώτεροι, απ’ ότι στο παιχνίδι με την Ουγγαρία. Όμως για μια ακόμη φορά, δεν αποφύγαμε τα λάθη στην άμυνα και δεχτήκαμε πολλά γκολ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Το γεγονός ότι βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι κάτι μου λέει και αυτό γιατί έχω επισημάνει από την αρχή της διοργάνωσης ότι το μόνο που φοβάμαι στη δική μας ομάδα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικών παιχνιδιών που θα μας είχε δημιουργήσει την προϋπόθεση μιας πολύ καλής και ανταγωνιστικής ομάδας για εμάς σε αυτή τη διοργάνωση. Μόνο τα παιχνίδια πιστεύω ότι μας λείπουν».

«Τώρα βέβαια, τα περιθώρια μας έχουν στενέψει», συνεχίζει ο Γιώργος Μορφέσης. «Υπάρχει ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ γνώριμη για εμάς Ιταλική ομάδα και βέβαια εκεί μόνο ένας στόχος, η νίκη και η πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες του διοργάνωσης. Την Ιταλία την ξέρουμε και μας ξέρει άριστα. Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε σε μεγάλη διοργάνωση ήταν πέρυσι τέτοια εποχή, όταν καταφέραμε να τις κερδίσουμε στα πέναλτι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βέβαια, μη ξεχνάτε ότι με την Ιταλία παίξαμε και φέτος 2 φορές κατά τη διάρκεια του Γουόρλντ Λιγκ, όμως αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Πραγματικά ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και οι Ιταλοί ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν απέναντι μας. Έτσι λοιπόν αυτό το οποίο χρειάζεται και αυτό το οποίο έχω ζητήσει ήδη από τα κορίτσια είναι συγκέντρωση στην άμυνα και πολύ μεγάλη προσοχή στην παίκτρια λιγότερο γιατί είμαι βέβαιος ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα κληθούμε να παίξουμε αρκετές φορές με παίκτρια λιγότερη».

Μιλώντας για την εικόνα που εμφάνισε πριν από λίγο, η Ιταλία, σ’ ένα κρίσιμο γι’ αυτήν παιχνίδι  απέναντι στην Ισπανία, όπου και έχασε με 4 γκολ διαφορά, ο Γιώργος Μορφέσης υποστήριξε: «Οι Ιταλίδες σε αυτό το παιχνίδι δεν έπαιξαν καθόλου καλά και χάλασαν την εικόνα που είχαν δημιουργήσει με τις προηγούμενες πολύ καλές εμφανίσεις τους. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησαν πολύ άσχημα, βρέθηκαν να χάνουν με 5-1 στην αρχή του παιχνιδιού και μετά δε μπόρεσαν να διαχειριστούν το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα καλείται να αγωνιστεί με την Ιταλία και όχι με την Ισπανία ή τη Ρωσία, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός κατέληξε: «Πιστεύω ότι εάν παίζαμε με τη Ρωσία θα είχαμε περισσότερες δυνατότητες και πιθανότητες να προκριθούμε και αυτό γιατί είναι μια νεανική ομάδα και πιο προβλέψιμη. Η Ιταλία είναι μια έμπειρη ομάδα, είναι γνωστό ότι έχει διασυνδέσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο και γι΄ αυτό πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη αντίπαλος από τη Ρωσία. Όμως, δεν υπάρχουν επιλογές, το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό, η Ιταλία είναι αντίπαλος μας και εμείς πρέπει να προχωρήσουμε και να αποκλείσουμε την Ιταλία».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, σκόρερ δύο τερμάτων στο παιχνίδι με την Ολλανδία, από την πλευρά της επεσήμανε: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα δύο παιχνίδια στα οποία ηττηθήκαμε. Στόχος παραμένει η τετράδα. Στο παιχνίδι με την Ιταλία, θα τα δώσουμε όλα για όλα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Σχετικά άρθρα