Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΔΝΤ : Ετοιμάζουν μνημόνιο για τις μεταρρυθμίσεις
ΔΝΤ : Ετοιμάζουν μνημόνιο για τις μεταρρυθμίσεις  thumbnail

ΔΝΤ : Ετοιμάζουν μνημόνιο για τις μεταρρυθμίσεις

Οι εταίροι της Ελλάδας στο ευρώ θα ελέγχουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας τακτικά και με βάση το πρόγραμμα ακόμα και μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδότησης, τον Δεκέμβριο του 2014. 

Καθώς οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, επιθυμούν να διατηρήσουν το ίδιο ειδικό βάρος στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές, συνδέοντας το χρέος με τις αλλαγές στη χώρα.

Αυτό προκύπτει από τα όσα δήλωσαν στις Βρυξέλλες στελέχη των τριών διεθνών οργανισμών που ελέγχουν την ελληνική οικονομία (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ), που βρέθηκαν στην ευρωπρωτεύουσα με αφορμή τη Σύνοδο της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τους τεχνοκράτες και τους αξιωματούχους που σχετίζονται με το πρόγραμμα, οι ελληνικές Αρχές έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και το 2015 αναμένεται να είναι χρονιά με πολύ βαρύ χρονοδιάγραμμα. 

Μέσα στο 2015 αναμένεται η τελική φάση των αλλαγών στο Δημόσιο, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας και την εξυγίανση των τραπεζών. 

Οι αξιωματούχοι ανησυχούν πως, όταν και τα τελευταία χρήματα της ελληνικής χρηματοδότησης -1,8 δισ. ευρώ που είναι συνδεδεμένα με τον 5ο έλεγχο- εκταμιευθούν, οι ελληνικές Αρχές δεν θα έχουν εμφανή κίνητρα να τους ακούν.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews 


 


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X