Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Βαγγέλης, ο Σημίτης, ο Γιώργος και οι άλλοι…
Ο Βαγγέλης, ο Σημίτης, ο Γιώργος και οι άλλοι...  thumbnail

Ο Βαγγέλης, ο Σημίτης, ο Γιώργος και οι άλλοι…

Ένα μεγάλο στοίχημα αποτελούν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Οργανωτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Παράταξης, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί έως το τέλος Ιουλίου. 

Στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ήδη οι προτάσεις που έχουν γίνει από τους εταίρους του στην Ελιά (Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Τούντας κ.α.) για τα πρόσωπα με τα οποία θα επικοινωνήσει και θα ζητήσει να συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

"Αποπαπανδρεοποίηση"

Ο Κώστας Σημίτης στηρίζει ήδη την προσπάθεια δημιουργίας της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι όμως φανερό ότι δεν θα συμμετάσχει στην Ο.Ε. αλλά θα λάβει μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του Οκτωβρίου. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει άλλον έναν λόγο να στηρίξει την προσπάθεια για το διάδοχο σχήμα του ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που ουσιαστικά δεν αποδέχτηκε τον ίδιο ποτέ, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την "αποπαπανδρεοποίηση" του χώρου. 

Η Βάσω, ο Αλέκος, ο Ρέππας, η Άννα, ο Φλωρίδης… 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναζητά ήδη, όπως έχει γράψει το Real.gr, "εμβληματικά" στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εμφανιστεί ότι δεν προχωρεί σε ένα "προσωπικό" κόμμα, όπως τον κατηγορούν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι και όπως ουσιαστικά επιδιώκει. 

Μεταξύ των προσώπων-κλειδιών φέρονται να είναι οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο νέο σχήμα προσανατολίζεται να μην συμμετάσχει ο Δημήτρης Ρέππας. 

Βέβαιο, επίσης, είναι ότι δεν θα συμμετάσχουν στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης. 

Οι πιέσεις για ηγετικό ρόλο σε Καμίνη

Δεδομένο θεωρείται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθυνθεί στους δημάρχους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με μάξιμουμ στόχο τη συμπόρευσή τους με τη Δημοκρατική Παράταξη και μίνιμουμ τη συμμετοχή τους στο συνέδριο. 

Πολύ περισσότερο που στελέχη από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς βλέπουν στο πρόσωπο του Γιώργου Καμίνη το πρόσωπο που μπορεί να μπει μπροστά στη δημιουργία ενός νέου κόμματος. 

Ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων διαψεύδει τις τελευταίες μέρες τη συγκεκριμένη πληροφορία, πλην όμως με τρόπο που τη συντηρεί, αφού οι πιέσεις προς αυτόν να αναλάβει ηγετικό ρόλο είναι πραγματικές. 

Οι "μεταρρυθμιστές" της ΔΗΜΑΡ

Ιδανικό για τη Χαριλάου Τρικούπη θα ήταν να συμμετάσχει στις διεργασίες για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης η "μεταρρυθμιστική" πτέρυγα της ΔΗΜΑΡ, με στελέχη όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, κάποιοι εκ των οποίων προσανατολίζονται ήδη προς το Ποτάμι. 

Η μεγάλη πρόκληση του Γ. Παπανδρέου 

Το μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, είναι τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου και αν ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Αν δεν τον ακολουθήσει και με δεδομένο ότι μοιάζει σχεδόν αδύνατο υπό τις σημερινές συνθήκες να ηγηθεί ο ίδιος πολιτικού σχήματος, ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί εκτός της τρέχουσας πολιτικής σκηνής και βεβαίως εκτός Βουλής μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X