Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποιοι θα δουν μειωμένη τη σύνταξή τους από τον Αύγουστο
Ποιοι θα δουν μειωμένη τη σύνταξή τους από τον Αύγουστο  thumbnail

Ποιοι θα δουν μειωμένη τη σύνταξή τους από τον Αύγουστο

Αντιμέτωποι με δυσάρεστες αλλαγές στο εισόδημά τους θα βρεθούν από τον επόμενο μήνα οι συνταξιούχοι.

Στο «στόχαστρο» θα βρεθούν όσοι λαμβάνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις, καθώς θα ξεκινήσει και στη δική τους περίπτωση η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος.

Πρόκειται για 1.146.089 άτομα, τους οποίους θα επηρεάσουν από τον Αύγουστο οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίες εφαρμόζονται ήδη για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μόνο μία σύνταξη.

Ο φόρος παραμένει σταθερός, δεν αυξάνεται, αλλάζει όμως ο τρόπος πληρωμής.

 
Πλέον τα ασφαλιστικά Ταμεία θα παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα. Το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης προσαρμόζεται, ώστε ο συνταξιούχος να μην οφείλει φόρο μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, 399.231 συνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 750 ευρώ, θα δουν τη μηνιαία σύνταξη τους να αυξάνεται κατά 15 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 750 ευρώ, θα διαπιστώσουν μικρή αύξηση της παρακράτησης του φόρου, η οποία θα κυμαίνεται από 30 έως 40 ευρώ ανά μήνα. Για το 70% των συνταξιούχων της κατηγορίας αυτής η αύξηση δεν θα υπερβαίνει τα 30 ευρώ το μήνα.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν, ότι πρόκειται για «λογιστικού χαρακτήρα» μεταβολές που δεν αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση και αντίθετα δημιουργούν όφελος για τους συνταξιούχους που κερδίζουν την έκπτωση του 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση του φόρου.
Kontranews.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X