Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Έχω πολύ άγχος και δεν πετυχαίνω τους στόχους μου: Υπάρχει λύση;
Έχω πολύ άγχος και δεν πετυχαίνω τους στόχους μου: Υπάρχει λύση;  thumbnail

Mαρίνα, 27 ετών

Έχω πολύ άγχος και δεν πετυχαίνω τους στόχους μου: Υπάρχει λύση;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:


Αναγνώστριά μας ζαητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 


Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μοιραστώ ένα πρόβλημα μαζί σας. Γενικά έχω πολύ άγχος σαν άτομο κάτι που δεν με βοηθάει στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων μου στην ώρα τους . Επίσης δεν είμαι τόσο καλή στην οργάνωση του χρόνου μου κάτι που ενώ έχω προσπαθήσει να πετύχω γενικά δεν τα καταφέρνω εκατό τοις εκατό.  Πολλές φορές νιώθω τελείως άχρηστη ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όλοι μου λένε ότι έχω το μυαλό αλλά δεν μπορώ να με πειθαρχησω ότι έχω πρόβλημα στο να αρχίσω μια εργασια.  Είμαι γενικά άτομο που θα προσπαθήσει αρκετά για να κάνει κάτι Θαυμάζω τα άτομα που καταφέρνουν να ακολουθήσουν σχεδόν πιστά το πρόγραμμα που βάζουν. Άραγε εγώ θα καταφέρω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα; Θέλω πολλές φορές να προσεγγίσω το τέλειο αλλά δεν τα καταφέρνω και απογοητευομαι.  Πως μπορώ να γίνω πιο οργανωτικη; Κάθε φορά που φτιάχνω ένα πρόγραμμα για τον εαυτό μου σαν από αντίδραση δεν το ακολουθώ. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον Ψυχίατρο, κύριο Γεώργιο Φλώρο.


 Γιώργος Φλώρος


Θα πρέπει η φίλη μας να δει τον εαυτό της αντικειμενικά, πόσο δηλαδή προσπαθεί να βρει το τέλειο και τι σημαίνει το τέλειο για εκείνη. Αν αυτό το τέλειο ας πούμε δεν αντιστοιχεί σε ανθρώπινα περιθώρια και δεν είναι εφικτό αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτελεστεί από μια γυναίκα ρομπότ. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι ρομπότ. Ας βάλει στο μυαλό της τι είναι αυτό που θα έκανε μια «σούπεργούμαν» τι είναι αυτό που θα κατάφερνε μιακοπέλα που θα είχε δίπλα της και πολλά άτομα να την βοηθάνε και τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει η ίδια. Οι προσδοκίες μας από τον εαυτό μας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Όταν δεν είναι ρεαλιστικές τότες είναι φυσικό να υπάρχει αντίδραση. Σε πρώτο χρόνο πρέπει να δούμε αν είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι της και σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να δούμε αν και κατά πόσο είναι οργανωτική και μπορεί να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που βάζει στον εαυτό της. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X