Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δείτε ποιοι φόροι καταργούνται από τη τρελή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων
Δείτε ποιοι φόροι καταργούνται από τη τρελή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων thumbnail

Δείτε ποιοι φόροι καταργούνται από τη τρελή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων


Οριστικό τέλος μπαίνει σε δεκάδες φόρους υπέρ τρίτων, κατά κύριο λόγο σε κοινωνικούς πόρους που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.

Πρόκειται για μια μακρά λίστα επιβαρύνσεων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον καταναλωτή.

Το ξήλωμα ξεκίνησε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, συνεχίζεται με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για φόρους υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με την επικαιροποιημένη λίστα των φόρων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να τη θέσουν υπόψη της τρόικας.

Κοινή συνισταμένη και των τριών αυτών κινήσεων είναι ότι τα μέλη υπέρ τρίτων καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2015 χωρίς άλλη παράταση.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η παρέμβαση στους κοινωνικούς πόρους των επικουρικών ταμείων αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης τους 1 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ"


  Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X