Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φέρτε πίσω τα λεφτά που μας φάγατε
Φέρτε πίσω τα λεφτά που μας φάγατε  thumbnail

Φέρτε πίσω τα λεφτά που μας φάγατε

Μετά την κυνική ομολογία του ΔΝΤ ότι ήταν λάθος το κόψιμο μισθών και συντάξεων.  Άσχετοι, άχρηστοι και επικίνδυνοι αποδείχτηκαν οι Αλμπάνηδες του ΔΝΤ, οι οποίοι κατέστρεψαν στην κυριολεξία την ελληνική οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας, με το πρόγραμμα δραματικής μείωσης των μισθών και των συντάξεων.


Τώρα τους ξεφωνίζει όλος ο σοβαρός Tύπος σε Αμερική και Ευρώπη και μόνο οι ντόπιοι ραγιάδες εξακολουθούν να τους προσκυνούν και να ακούνε τις ηλίθιες συνταγές τους αδιαμαρτύρητα. Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την προσαρμογή των ελλειμματικών χωρών της Ευρώπης, γίνεται παραδοχή του θεμελιώδους λάθους που συντελέστηκε. Βέβαια το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής συνταγής δεν αλλάζει αφού ισοπέδωσε στην κυριολεξία τη χώρα.


Η μοναδική πρωτοβουλία που μπορεί να διασώσει πλέον την οικονομία, το λαό και τη χώρα, είναι να διώξουμε με τις κλωτσιές όλους τους άχρηστους και τους ανίκανους που μας κουβάλησαν το ΔΝΤ και οι ξένοι τοκογλύφοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν τα λεφτά που βούτηξαν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων.


Εξάλλου τώρα το παραδέχονται και μόνοι τους ότι το πρόγραμμα που εφάρμοσαν οδήγησαν την οικονομία στα βράχια και το λαό στην πείνα.
Στην τελευταία του έκθεση με θέμα: «Η προσαρμογή στις ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης: Πρόοδος, Προκλήσεις και Πολιτικές» αναφέρεται ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα.


Οι αναλυτές του ΔΝΤ υπογραμμίζουν πως αν και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ζώνης του ευρώ έχει γίνει πλεονασματικό η εσωτερική εξισορρόπηση σε ελλειμματικές οικονομίες όπως της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας συνοδεύεται από υποτονική δραστηριότητα και πολύ υψηλή ανεργία, κάτι που καθιστά οδυνηρή την προσαρμογή.


Οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας σημαίνουν ότι τα ποσοστά εργασίας στις ελλειμματικές οικονομίες παραμένουν υψηλά, με εξαίρεση την Ιρλανδία, όπου αυξήθηκε το κόστος εργασίας ανά εργαζόμενο.


Το ΔΝΤ αναφέρει για την Ελλάδα πως η μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος προήλθε από τις περικοπές μισθών, αλλά και ότι η πτώση της παραγωγής ήταν πολύ μεγάλη μετά το 2010 γεγονός που σε δεύτερο χρόνο επέδρασε αρνητικά.


Υπογραμμίζει δε πως στο διάστημα 2010 -2013 η εξαγωγική επίδοση της Ελλάδος ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη εξωτερική ζήτηση και τις προσαρμογές των τιμών, κάτι που το ΔΝΤ υποστηρίζει πως συνδέεται με δομικά προβλήματα, αλλά και με τη φυγή κεφαλαίων στο διάστημα 2011-2012.


Το Ταμείο ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να μειώσει τις καθαρές υποχρεώσεις της και να βελτιώσει την καθαρή εξωτερική της θέση και πως απαιτούνται πρόσθετες προσαρμογές για την επίτευξη του διττού στόχου της αποκατάστασης της εξωτερικής ισορροπίας, μέσω βιώσιμου χρέους και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα περιορίσει την ανεργία σε αποδεκτά επίπεδα.


Επίσης, η πρόοδος ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές ήταν περιορισμένη, με τις εξαγωγές να ανακάμπτουν, αλλά με το μεταποιητικό τομέα να παραμένει χαμηλότερα από τα προ της κρίσης επίπεδα.


Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΔΝΤ υπογραμμίζει ξανά την ανάγκη υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ανακατανομή των πόρων στους εμπορεύσιμους τομείς.


Kontranews.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X