Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie
Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie  thumbnail

Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie


Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Όπως είπε Αλγερινός αξιωματούχος, στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 116 άνθρωποι (110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, τα οποία ήταν Ισπανοί).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

14.37 Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα. Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

14.36 
Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο. Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως το αεροπλάνο συνετρίβη στο Μαλί, δήλωσε η πηγή.

14.35 
Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, δήλωσε ένας αλγερινός αξιωματούχος.

14.29 Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών, το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από το βόρειο Μάλι.

14.15 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση του αεροσκάφους στην περιοχή του Νίγηρα.

13.11 Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται την ισπανική εταιρεία Swiftair, ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, το αγνοούμενο αεροπλάνο είναι ένα McDonnell Douglas MD83 που μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

12.14 «Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.


 Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X